Кодиак - най-голямата мечка в света

големият мечка в света е известен като Кодиак.Той е подвид на кафяви мечки в повечето страни е под държавна закрила.Чрез своите размери превъзхождат животното не само роднини, но дори и на "царя на зверовете."Тегло средно мъжки е на повече от 700 кг, а женските - около 300 кг.В същото време следва да се отбележи, че има индивиди Кодиак, чиято маса надвишава белега на един милион тона.В отговор на въпрос за това, мечката е най-големият, е необходимо да се вземе предвид уговорката, че през лятото, животните тежат около една трета повече, отколкото след хибернация.Каквото и да е, няма други наземни хищници такива размери.

животно има компактен и в същото време силно, мускулесто тяло с къси опашки.Главата му е голяма, и дълги крака.Най-големите мечки в света има тъмнокафява коса, която при някои индивиди е почти черен.Докато Кодиак се счита хищник, той се храни с различна храна.Най-често, тя се превръща в риба от семейството на сьомга, който идва, за да хвърлят хайвера си в местните плитки реки.В допълнен

ие, животното често яде ядки, плодове и различни корени.По отношение на лова на други животни, а след това се случи само в изключителни случаи.

По начин на живот от тези животни са самотници и никога не представлява стадо.Само по време на размножителния период, който попада през лятото, за да образуват двойка.Женската обикновено ражда Кодиак на всеки четири години, обикновено през зимата, от един до три малки.Те остане с нея до навършване на четири.Най-голямата кафява мечка се смята за един възрастен, когато е бил на шест години.След раздялата с малки мъже на майка си се опитват да избягат от нея, а женските, от друга страна, са склонни да остане възможно най-близо.Тя, от своя страна, в случай на опасност винаги идва на помощ.Във връзка с това, степента на преживяемост на малките при 56 и 80%, съответно.

местообитание хищник Кодиак Archipelago е остров на южния бряг на Аляска.Най-голямата мечка е основна местна забележителност и ежегодно привлича голям брой туристи.В момента в света има около три хиляди екземпляри от това животно, така че лова е строго ограничено от закона.Кодиак снимане е позволено, максимум 160 животни годишно.

По своята размери Кодиак почти на второ място след полярни мечки.От техните кафяви братовчеди, те се различават само по мястото на пребиваване и цвета на козината.Освен това, този вид по-добре понасят тежки студове, и структурата на лапите им позволява да се работи по-бързо на леда.Живее Животински арктически острови.Често титлата "най-голямата мечка" се дава на него.Predator Храни се предимно с опръстенени печати, печати и риби, които могат да хващат аромата им на разстояние от около шест метра.Плува по животните и чудесно за няколко дни може да покрие разстояние от петстотин километри.В момента на планетата остана около 27 хиляди екземпляри от това животно, и ловът е строго ограничено.