Величественият хищник: птица кондор

кондор птица - една от най-големите летящи птици в света.Този хищник, принадлежащ към семейството на лешояди.Сред кондори разграничат 2 вида, в зависимост от местообитанието - Андите (жилището по билата на Андите), и Калифорния (разпределени в малка област в Калифорния).Представители на двата вида имат силна конституция, силна кука с форма на клюна, широки радикални крила и непокрита врата.Това е една червена врата и кондори могат да бъдат разграничени от други грабливи птици.

оперение на възрастните е черен, но птицата кондор Андите се отличава с белите перата.Размери възрастни са наистина впечатляващи.Ако дължината на тялото достига един метър, разпереността - до 3 метра!Растящите на височина птица кондор ужасява не само за животни, но също и за хора.Той отдавна е легенда, че една жена може да плъзнете в слота, а дори и едно дете ще овладеят възрастен.Но това е само мит.Condor - птицата не е агресивен, но доста спокойно, тя се бори със съседите, защото на производството.Мършояди: малки животновъдни,

елени, планински кози.Но намирането на храна не е толкова лесно в планината.

Condor - Bird (вляво), който може да скочат в продължение на часове, търсейки плячката си.И ако имате късмет, го яде "в резерв", тъй като не е известно кога следващото хранене.Този метод позволява да оцелее без храна в продължение на няколко дни.Но, след като яде до насита, натежал кондори понякога може да не лети.

Поради структурата на тялото му и значителни тегло кондори предпочитат да седят по клоните на дърветата или на перваза.За полети от която се нуждаят струя топъл въздух издига от земята птицата.По същата причина, не използвайте кондор птица в полет често размах на криле.Тя е много по-лесно да плува във въздуха с разперени криле, планира да въздушен поток.

чифтосване сезон пада през септември - октомври.Сформирана моногамна двойка, която не се разтваря до края на живота.Сред претендентите за правото дамата да има сериозен бой избухна.Мъжките са изправени вратове и силна имат право да подкрепят жените.След оплождането, гнездото е само едно яйце.

Грижовни родители не се отклоняват от него, заменяйки един от друг, средно 55 дни.След раждането на пилето е безпомощен за дълго време.Родителите го захранват srygivaya полусмляната месо.Първият плах соло полет се извършва в 6 месеца, и пълното узряване и образуването на крилото се извършва в една година.Приблизително 5-6 години, за да достигне кондори полова зрялост и създаване на двойки.

Nature, определено така, че в най-диви кондори имат почти никакви врагове.Оттук и невероятна дължина птица живот - до 80 години в плен и 50-60 в природата.Но въпреки този факт, броят на кондори в света е оскъдна.Този вид на ръба на изчезване.Заради снимките на птици се срещат в колониална Америка, е бил разрушен от голяма част от населението на Калифорния кондори.Хората вярвали, че хищниците консумират добитъка, но, както се оказа, това е само суеверие.В днешния свят само опазването на птиците в резервата, за да се предотврати пълното им изчезване от лицето на Земята.