Кафявите мечки: Бруинс добродушен и опасни колена

кафяви мечки - най-малката единица затворена група от хищни бозайници.Те живеят в планинските гори и тайгата.В допълнение към Русия, открити в Атласките планини (Северна Африка), Азия и Европа.Към днешна дата, броят им е намалял и 125-150000.Животни

Възрастните тежат 75-100 кг.Тяхната дължина на тялото средно около 2 метра, а при холката -. За 1 m В добри условия на живот може да достигне височина от 140 см, с дължина 260 см и тегло около 800 кг.Ето в каква огромна кафява мечка може да расте.Photo ги показва добре.Кожата е с различен цвят от жълто-кафяво до тъмно кафяво.

разлика от много месоядните животни кафяви мечки и фуражи на растителна храна.Те обичат корените, младите филизи на растения, гъби, ядки, плодове, и може да бъде дълго време да не се яде месо.Въпреки, че основната им храна са дребни гризачи, насекоми и разнообразие от мед.

вярвал, че бели и кафяви мечки тромава.Така че можем да говорим само в периода, когато те се подготвят за зимен сън.В други случаи, те са отлични плувци, като

се измъкна от силното течение, а дори и кафяво и сръчно се катери склонове и дървета.Тези хищници са в състояние да управлява дълго и бързо, преследва плячката.Force не мечета назаем, те могат да плъзнете плячката с тегло 5 децитонове на няколко километра.

мечки имат отличен обоняние и слух.Но те не виждат много, особено на неподвижните предмети.Те живеят средно с 30-40 години в плен може да живее до 45. Те живеят в определени области, считайки ги като свои собствени, и го предпазва от посегателство непознати.

което ги избрахме да напусне мястото, само може глад.В търсене на храна, те са в състояние да ходи на стотици километри, за да спят зимен сън, защото те се нуждаят, за да спестите до 10 cm слой мазнини, за да бъде достатъчно за целия период на сън.Гладни мечки не ходят на сън, като става пръти.В този период, те са много опасни, може да атакува дивите животни и дори хора, станали в делириум в населените места.

бърлоги за кафяви мечки търсят отдалечени места, старателно объркващо собствени песни.Първите дни в рова чувствително мече неподготвен, не спи.Winter мечта на плитка и се различава от другите спят зимен сън животни.По време на сън, телесната си температура спадне леко (с 3-4 градуса само), а теглото е намалено до около 40%.Дължината на хибернация, зависи от времето, възрастта и здравето на мечката.Обикновено те се събуди през април.

Къбс имат мечки, родени в средата на зимата, а жените не се събуди.Децата изглеждат слепи, голи, беззъба, тегло под 0,5 кг.Яденето на мастна майчиното мляко, те растат много бързо.По времето на рова тежи 6-7 кг и имат време да расте коса.

Мъж, оставяйки рова, започва активно да търсят храна, наддават на тегло.Bear държи по съвсем различен начин: Намерени храната тя дава деца, без значение колко е гладен.Въпреки това се наблюдава отблизо, не застрашава нищо за нейното потомство.All лятото лутане майка с малките си, като преподават необходимите умения.С падането на младежи расте добре, но не напускат територията на млада мечка.През следващия сезон, когато майка му, нови малки, старши (наречена Pestunov) ще се грижат за тях.Изненадващо е, че семейството винаги е преместен в определен ред: майката пред, зад него - децата, на края - Pestunov.

Тези мечки са познати на човека от древни времена.Въпреки това, неизследвани въпроси, свързани с живота си, много.Например, защо някои хора ustaivayte ден по някакъв начин, а други са внимателно го приготвят.Защо някои лягам си на мястото, обитавано, а други излизат на стотици километри?Надяваме се, че отговорите на тези и други въпроси ще бъдат намерени, както и броя на животните, ще се увеличи.