Krasnogruda красиви или зимни bullfinches Къде?

Winter - със сигурност това е хубаво време на годината.Но природата е още по-елегантна, когато дърветата покрити със сняг, има зимните ни гости - Krasnogruda красиви bullfinches!Мъжете - птица с червено на гърдата, чието синкаво-сив гърба и главата - черна.Женските изглежда да е по-скромен.Нека да разберете къде зимни bullfinches, това, което те се хранят и как да живеят като цяло.

Days Snegirev ...

Задръжте тези птици обикновено не са твърде големи стада (около десет животни всяка).Звучи парадоксално, но е по-силен мраз, толкова по-спокойно и стадата.Те са почти неподвижни, само от време на време "оживяват" в името на някои замразени горски плодове и пъпки на дървото, а след това се замразява отново, седнал на дърветата за известно време все още.Така са Snegirev дни ... Когато е тъмно, ято крие в храстите или клоните на дърветата и съжителство къща.

One - за всички и всички - за един!

Bullfinches - птици общителен, доста доверчиви и приятелски настроени.Те никога не се хвърлят в залитане по

негов роднина.Ако някоя от техните стада птици изведнъж в капан, от друга страна бързат на помощ!

семейния живот ...

Когато е март, bullfinches, снимка на която е показано по-долу, лети крикове двойки.През април, като жена в бързаме да се изгради гнездото.Той изглежда така: свободно съставени клонки, корени и лишеи вълна образува свободна строителство.Тя обикновено се определя на около пет яйца.Докато женската ги мъти, мъжкият я храни и защитен от всички неприятности.В рамките на един месец след раждането на отглеждането на малките напускат гнездото безопасно.А сега нека да видим какво има ядливи на места, където зимните bullfinches?

Бон апети!

Разбира се, моята майка-зима не е известен със своите премии на относителните разпоредби.Ето защо, птиците трябва да ядат еднообразна диета.Къде зимни bullfinches "меню" селекция обикновено не е много голям.Но дори и така, от порядъка на храна е особено активни физически лица могат да са достатъчно широки!Това се дължи на постоянно търсене на храна.Ако гледате същото активно Булфинч през целия ден, а след това ние се уморяват да го прави, тъй като мястото му на хранене - разнообразие!Обикновено bullfinches - това granivorous птици ядат семена на дървета и техните пъпки, плодове.Дебелите си клюнове, които подбират само семената на плодовете и целулозно изхвърлят!Те не са склонни да се опита и ядки.Много любители на планински ясен.Плодовете му са привлечени не само от птиците, но и много други горски обитатели, включително бозайници.Rowan да ядат тези птици започват да се чисти човката, като семената на своите плодове са постоянно се придържат към него.Забавното в случая е, че по време на почистване на човката офика семена падат на земята, покарал през пролетта.Така bullfinches - тя също е полезно "градинари"!

Habitat

тези птици са често срещани в повечето страни в Европа, с изключение на южните и северните райони, както и в Азия (на север от Хималаите до Япония).Когато климатът е повече или по-малко умерен птици живеят или постоянно, или да летят, но не е много далеч от техните места за гнездене.South, където зимата със северните bullfinches характер - рай за тези птици.Те се заселват в широки смесени породи, богати на разклонени храсти и гъсталаци иглолистни гори и планини.Въпреки че някои хора предпочитат конвенционална и гъста растителност, разположен по протежение на обикновените потоци.