Snow Leopard - жителите на планините

Snow Leopard - едно животно, което символизира сила, мощ и благородство.От области на неговото местообитание е високите части на планините.Това е единственият представител на котката, който прекарва целия си живот в планината и рядко слиза към равнините.Сняг леопард живее в 13 страни, разположени в Централна Азия, тази цифра включва Русия.Най-голям брой животни на територията на Китай, в нашата страна има само около 150-250 лица.

във външния вид и цвета на козината е много подобен на леопард, но все пак по-малко от най-големите.И по-точно на снежен леопард.Русия този хищник знак, защото се случва в Khakassia, на територията Красноярск, Република Алтай, Тува и други планински райони.От всички Felines снежни леопарди се считат за най-злите, свирепи и безмилостни хищници.Козината им е много ценно за козината на черния пазар, можете да получите до 60 хиляди долара, след като снежни леопарди има много малко.Във всички страни, в които живеят животни, включени в Червената книга.

цвят Герб светло сиво с тъ

мни петна, което позволява прецизно леопард маска сред скали и сняг.В нещо като Ягуарите снежните леопарди.Теглото на един възрастен може да достигне до 100 кг, вълна е много дебела, космато опашката е дълга, и това помага на животното да запази равновесие, катерене по скалите.В снежен леопард е отличен ловец, дължината на неговите скокове до 15 метра.Скачането от височина, той се опитва да запълни жертвата и веднага я убие.Възрастен снежен леопард може лесно да се справят с един елен, с тегло, което е 2-3 пъти по-голям от себе си.

Snow Leopard - много предпазливи към животните, защо толкова малко хора са го виждали в естествената си среда.Неговото присъствие говори само следи оставени в снега.Irbis предпочита да живее в самота, лов територия, е строго ограничена, така и извън него, не остави всяко животно.Snow Leopard в края на лятото и есента може да се ловува в група, която се състои от 2-3 индивидуално - женска с малки.

снежни леопарди основна плячка - на копитни животни: дива свиня, планински кози, елени, овце, елени.Ако плячката е трудно да се намерят, те могат да ядат земни катерици, птици, pikas.През лятото на леопарди, но яденето на месо трева.Повечето от големите котки реват повинност проблем, с който комуникира с конгенери, но леопарди мърка като домашни любимци.По време на разгонването те басиста мяу.

Barsyata родени с тегло един паунд и дължина 30 см. Първата седмица те са слепи и безпомощни, но след това започва да се види ясно.В естественото местообитание на снежен леопард живее до 13 години, но в плен могат да живеят 7 години по-дълго.В случая, когато една жена е доживял до 28 години.

През 60-те години на миналия век броят на снежни леопарди е минимална.Бракониери са убили стотици животни и продават ги скрива на черния пазар.Тогава правителствата на всички държави, в които живеят, са решили да се забрани лова на леопард.Днес тя е под защитата, но бракониерството заплашва нейното население.Броят на животните се увеличи значително в сравнение с предишните десетилетия.В природата, около 7000 снежни леопарди, и в плен - около 2000. снежен леопард е символ на много азиатски градове, той е изобразен на герба на град Алма Ата, както и Татарстан и Khakassia.