Колко тежи слон?

Всеки знае, че слоновете са най-големите сухоземни бозайници.Но всеки знае, че в Африка, където се двете най-големите представители на животното и най-малката от тях?И колко тегло слона, живеещи в тропическите гори?Нека се опитаме да отговорим на тези и други въпроси, свързани с прекрасно семейство животните Слонове.

Съвсем наскоро, те се разделят на два вида: от Африка и Индийския.Днес, учените смятат, че жителите на Африка трябва да споделят за два отделни типа: савана и горите.И причината за това са не само различни местообитания, но също така и някои други функции, като например колко слон тежи всеки вид.

гиганти от изследователи Африка

предполагат, че саванни слонове като видовете са се появили преди около 1,9 милиона години, и гората -. 1,7 милиона години.Освен това, биолози, проведени многобройни проучвания са показали, че Източна Африка представители на тези животни, има значителни разлики в ДНК, и те също трябва да бъдат идентифицирани като отделен вид.

на цялото семейство слонове са

най-малката - гората.Среден ръст има около 2,5 м, а дължината на тялото варира от 1,6 до 2,8 метра.Какво е теглото на видовете слон?Да, по-малко от всички останали!Въпреки че размерите на мъжките малко повече жени, рядко от тях тежи повече от 5 тона.

Има няколко характеристики, които отличават представители горски от саваната:

  • наличие на гъста вълна;
  • закръглена форма на ушите, което им помага да се охлади тялото;
  • брой потни жлези е много по-малък;
  • бивни права и тънка.

Обикновено зрелите мъже живеят отделно и жени се събират в групи от няколко лица, която включва малките си.Живи гиганти дърво в тропическите гори на Централна и Западна част на континента.

Когато възниква въпросът колко тежи един слон, а след това винаги се дава пример с отговор по отношение на затворник африканската савана.И това не е случайно.Африкански саванен слон е най-големите сухоземни животни.С ръст от 3.5 метра и дължина от около 7 метра на тялото може да достигне тегло от 5-7 тона.Женските са по-леки от мъжки пол, както и техните кратки бивни дължина.През 1975 г. Ангола е бил прострелян и убит от ловци е най-големият представител на този вид, с тегло 12,2 тона.

В допълнение към големия си размер, африкански саванен слон се различава от другите огромни уши, седло на гърба му, гладко чело и тъмнокос млади индивиди, полирайте с течение на времето.Стадото е доминиран от семейна среда.Когато опасността от животни заедно, за да се защитят децата и ранени колеги.Между себе си, те се борят много рядко.Този вид е разпространен на юг от пустинята Сахара.

Agility и якостни гиганти

Въпреки че много тежи масивна животните, слонът е много подвижен и има определена сръчност.Те са лесни за да се придвижват не само в равнините, но също така и на хълмист терен, дори и в състояние да се изкачи по стръмните склонове.В допълнение, големите гиганти плуват.Бавно те могат да отидат нонстоп по цял ден, над водната повърхност е видима само върхът на багажника.

Има много тихи животни, цялото семейство може да мине през гъсталака, не hrustnuv аудио клонче.Неговото спокойно темпо, те могат да пътуват на дълги разстояния от десетки километри.