Леопардът Амур - най-голямата котка, застрашени

далекоизточен леопард е разделена на три вида: корейски, Амур и Манджурия.Много учени я прави една от най-красивите видове на леопард разгледа.Той съчетава красота, грация, стелт, сила, гъвкавост и пъргавина.За съжаление тя е наясно, но тези красоти са на ръба на изчезване.Днес, в дивата природа, има не повече от 30 лица, на около 300 животни живеят в зоологически градини в Съединените щати, Русия и Европа.

далекоизточни живота леопардови в Китай и Далечния Изток.Поради факта, че този вид точно като черен леопард, е на ръба на изчезването, лов е забранен със закон.За бракониерството в Русия приема, глоба в размер на 500 000 рубли, а лишаването от свобода на 2 години.В Китай, за убийството на леопард смъртното наказание.

северните подвида предпочита гори от Манджурският тип, речните, хълмове, скали.Тегло 50 - 70 кг, дължина - 110 - 140 см, опашката - около 90 cm - Тук е амурски леопард.Снимки на тези красоти може да се направи само в природни резервати и зоопаркове.В дивата природа, те почти никога

не се случи.През лятото кожата на главата достига едва 2,5 см, а зимата леопардова рокля в луксозна кожа, дължина купчина до 6 cm.

Тези котки имат отлично зрение, те могат да видят на разстояние 1.5 km.Не се оплаквай за него и слух и обоняние, така леопарди са признати като един от най-квалифицираните ловците.В търсене на хранителни Predators отида след като се стъмни.Основната диета - сърна и елен Sika, поради липса на по-добра и отива на лов за Манджурският заекът, миеща мечка куче и заек.Far Eastern леопард или засада или се промъква до жертвата.Движеше се тихо, като се избягват сухите клони.Той предпочита да отиде на скалите, корените, или следващия мач.

Това котешки не е непознат за дълга гладна стачка.Един възрастен сърна или леопард е достатъчно за половин месец, ако не го направите доброволно налага, хищникът може да се разтегне и 25 дни.Far Eastern леопард в природата - еднократна само в размножителния период, той се търси двойка, ние имаме този период през януари.След три месеца от бременността се появяват малки петна котенца.Жена подрежда вертеп за тях в пукнатините, пещерите и други уединени места.Малките леопарди остават с майка си в продължение на две години, заедно, те се издирват плячка.Пубертетът големите котки достигат 2,5 - 3 години.

Преди това, че основната причина за намалението е далекоизточните леопарди тяхната несъвместимост с тигри, но сега проблемът не изглежда толкова сериозна.Вината за изчезването на този вид, предимно на хора.Заради масово бракониерство на леопарди има толкова малко.Не е последната роля беше изиграна от нарушаването на местообитанието.Обезлесяването произведения, горските пожари, полагане на железопътни линии и пътища - всичко това може да не е засегнат, но населението на Far Eastern хищник.Благодарение на човешката дейност значително е намалял броят на плячка, и те са основната храна за рисовете.Всичко това е много бавно, но сигурно да доведе до смъртта на тези красиви животни.