Как да защитим бяла яребица гнездо?

West-източната част от територията на Русия е дом на фауната такива "птичи, бялата яребица.

Тази птица от среден размер, с тегло по-малко повече от един паунд.В зависимост от яребицата на сезона има различен цвят.През зимата, птицата е абсолютно бяло, и като се започне от пролетта до късна есен цвят на оперението е тъмен цвят.

През зимата птиците се събират в "пакет" и "цялата тълпа", разглеждане на квартала наоколо в търсене на храна."Object" през зимата на хранене бяла яребица избира главно бреза и върбови пъпки.Birds отхапват основната бягството от парчетата малки дължина и ги поглъщат с разположени върху тях питателна яйчниците.В допълнение, птици имат цака prodelyvat в преспите дълбоки ями и "тунели", получават толкова да се скрие под снега оставени от есенните плодове и тревни семена.

лятна бяла яребица имат малко затруднения при намиране на храна.Сред различните си услуги на цялата шир на консумативи - на плодове, цветя, листа, филизи на храсти.

ранна пролет скъсване настъпва обща ято яр

ебици в отделни "семейни" двойки.Преди това, мъжките привличат тяхното бъдеще "втори половини" сутрин "Серенада".Реализираната топлоенергия и Оборудва се провежда за гнездене, която става обект на бдителна охрана пернат "съпруга".

Ptarmigan избягва гнездят на открито пространство и обикновено са разположени до снасят яйцата си под разтегнат клоновете на ниски дървета, храсти, под туфи.

снасят яйцата си средно с 7-10 парчета (рекордьор по отношение на полагане - яребица с 15-25 яйца), бяла яребица отива дълъг и изненадващо пациент процес на излюпване.Женската не е за миг не напускат гнездото за около три седмици.През цялото време се грижат за сигурност "майката" се опира на "раменете" на мъжкия.Безпокойте инкубирането на мира и непрекъсваемост на процедурите може само много сериозни "форсмажорни" обстоятелства, като например големи хищници или ловци.Ако "бащата на семейството" не се справят със своите отговорности за защита на, на бяла яребица, използвайки тактики подобен мъж, който му позволява да излезе възможно най-близо на врага, а след това рязко се разгражда и отлита към страната, разсейващи и отклоняване на "опасността" на зидария.

излюпени пилета почти веднага "стоят на краката си" и да се учат на умения да намерят храна.Две седмици по-късно, стана силни крила позволяват трептене от място на място, но е готов за дългия полет на младите все още се нуждаят от време.

Има една трогателна момент, когато, в случай на смърт на яребици, на самия мъжкият става "майка" и да се грижи за потомството.Пълен на млада възраст се появява в края на лятото.

Според статистиката на естествената история, рязко намаляване на броя на яребици.

Across Русия прилага строги мерки за предотвратяване на такава тъжна тенденция.Забранено е да се издирват яребица в началото на пролетта - по време на брачния сезон на птиците и на развитието на поколението.На лов за яребици не е предмет на такива строги санкции на бялото, забраната за лов в някои региони, които оперира целогодишно.В дивечовъдни станции извършват за зимно подхранване на птиците, улавяне бездомни кучета и котки, домашни яребици разплод - всичко това също допринася за съхраняването и успешно възпроизвеждане на формата.