Най-голямата мечка днес - бяло

най-старият и най-голямата мечка в света - Южна Америка.Той е живял в ледников период плейстоцен в областта на съвременната Аржентина.Тя е най-голямата мечка в света на всички времена.Теглото на мъжките е около 1600 кг, и неговия растеж - до 3.4 метра (ако животното стоеше на задните си крака).

трябва да се каже, че най-голямата мечка в света е живял достатъчно дълго, въпреки наличието на голям брой сериозни наранявания: своите вкаменелости са следи от борба.Fighting се твърди, че се е появила за вниманието на жените и плячка.Изядох най-големите мечки едри бозайници.

трябва да се каже, че за дълго време представителите на тази голяма фамилия на естествения подбор значително намаляват по размер.Така, единственият останал представител, очилата мечка, е с тегло не повече от сто и четиридесет килограма.

Днес повечето хора считат като цяло, с тегло на 400-500 кг.Днес е големият мечката - бяло.Тези животни се уреждат над големи площи, но не активно да ги защитават.

големият мечка може да бъде много агр

есивен.Това е особено очевидно по време на размножителния период.По това време, често има мъжки борба с друг.Жени, от друга страна, имат относително лек разпределение.Те са приятелски настроени и пациент.Bear често организира бърлогата наблизо.Често жените предприемат млада други хора, които ги третират като свои собствени.Има случаи, когато един ден живял две женски.

големият мечка чифтосването започва през пролетта или лятото.Близо женските вървят от три до седем мъже.Получената пара е за кратко заедно - не повече от три дни - в момента на намирането на жени в разгонване (топлина).

големият мечка е широко мигрира към полюсите от бреговете на Северния ледовит океан.Бременните жени през есента отиват на континента, за да вертеп.Къбс са родени в най-студения период.Преди да си легне в рова, женската подхранвам достатъчно количество мазнина, която се консумира през цялата зима.

Трябва да се отбележи, че на място удобно за пещерите на устройството, не толкова много.Те изискват мултицет стабилни снежни преспи.Обикновено те се произвеждат по хълмисти райони или pologosklonnyh ниски планини.Някои от тях са разположени във вътрешността на острова, а други - на брега.Женските имат любимо място и къде отиват, за да раждат.Например на остров Франц Йозеф, и Врангел Island всяка година има около сто и петдесет - двеста бърлоги.Поради тази гъста клъстер носи тези места се наричат ​​"родилните домове".

Bear лежат спящи веднага след ровове на устройството, както и от средата на ноември.По това време тя започва развитието на яйца.Женските се случват в рова в продължение на шест месеца.И в средата на зимата роден телета.Като правило, има две мечки.Въпреки че броят на телета може да бъде от един до три.