Nosach (маймуна): описание, местообитание, снимки и интересни факти

Природата е създала различни видове маймуни, имената им понякога са много странни и дори смешни.Вземете, например, видове примати от семейството на Old World маймунка на име Nosach или Kahan.Гръцкото име Nosach - хоботче, което означава "багажника".Можете да си представите, че маймуни със същото име са изключително големи носове, разбира се, те нямат означава багажника слон, но все още има чучур големи размери.Някои представители на този вид тя е толкова голяма, че по време на хранене предотвратява яде, толкова неговия собственик принудени да държи на достойнството им.Тези невероятни животни са застрашени, те са посочени като застрашени.

Nosach (маймуна): описание

Ако се вгледате в мъжка гледна Nosach, това е доста смешно поглед.Фактът, че той е много подобен на един човек, който злоупотреби с алкохол.Преценете сами: спокойна поза, ръцете безжизнено лежаха в скута си, голяма безформена носа паднаха до дебеличка, както се казва, "бира" коремче.Снимки на "красив" пред вас.

огромен нос може да се по

хвали само мъже.Това, че те имат много голям дълъг нос, който прилича на краставица.Размерът на "мъжество" достига дължина от 10 cm или повече.Когато едно животно се ядосва или развълнувани от нещо, носът му се увеличава и става червена.Жените и младите имат такова видни орнаменти, техните гърла може да се нарече чипонос, а не дълго.

Nosach (маймуна) със средни размери, с дължина равна на дължината на опашката на цялото тяло, което е приблизително 70-75 см Женските са по-елегантни, "мъже", дължината на телата им -. 60-65 см, със средно тегло от 10 кг.Мъжките тежат около 20 кг.

при възрастни маймуни обратно покрити с къса, но много гъста коса.Цветът може да бъде червеникаво-кафяв, ярко оранжево, жълто-кафява или червена тухла.А мазнините на корема обикновено е светло сиво с жълтеникав оттенък.Мъжките лесно се отличават от женски животни, не само голям нос, те изписана на гърба грива на тъмно кафяв цвят.

околната среда и на местообитанията Nosach

остров Борнео е списък на местата в света, които привличат хората с дивата си красота.Тропическите гори, обитавани от невероятни видове диви животни.Kahan също живея в това прекрасно място.Тези маймуни са открити в природата само в Малайзия, те се намират тук, на брега на морето и в долините.Nosach не живеят повече от 200 метра над морското равнище.Любими места на тези животни се считат за dipterocarp гори и мангрови дървета, тъй като те могат да бъдат намерени на насажденията с каучукови дървета.

Life маймуни в естествената им среда

С маймуна-ум Nosach изглежда дебеличка и тромави, но това е до този момент, докато не се види как хитро те пътуват през дърветата.Животните са добре скачат от клон на клон, люлеещи се рамена, понякога дори да отидете, тъй като хората на два крака.

ежедневната си домакинска работа маймуна ангажирани в следобедните часове, тяхната "работен ден" завършва с първия здрач.Sleep Nosach подредени по дърветата, предпочитан от предварително, директно от реката над 15 метра.

Една група нос маймуна има 10 до 30 животни.Лидерът - е старши мъжкият в харема си от жените е около 8-10, останалата част от семейството - децата и това младо поколение, което не е достигнало пубертета.Готови ли сте да се чифтосват, мъжете трябва да напуснат семейството и младите жени да останат.Понякога едно стадо се събира само мъже, които не са ли харема си.

Lifetime маймуни при добри условия може да са около двадесет години.

Маймуната яде Nosach?

Nosach основна храна - са младите листа и плодове, в търсене на които те са един ден до два километра.Според наблюденията на учените, животни от този вид консумират около 47 вида растения, от които 30 - Това оставя 17 - издънки, цветя или плодове.От това, можем да заключим, че специфичното конкуренцията между групи от маймуни не съществува, тъй като храната липсва всички.

Възпроизвеждането

Nosach (маймуна) достига полова зрялост на възраст от година и половина.Когато в продължение на чифтосване, женската всички видове демонстрира своята готовност за мъже.Тя стърчи устни и поклати глава в същото време, и показва, обект на обожание гениталиите му.

Бременност трае около шест месеца.В светлината има дете, което е със син муцуната и обърнати нагоре нос.Телето подава млякото на майката до навършване на седем месеца след отбиването маймунка е все още известно време с майка ми.Намаляване

Население

Както бе споменато по-рано, се срещат в природата само Nosach Борнео в Югоизточна Азия.Местните власти полагат големи усилия, за да спаси този вид, но това не може да спре до значително намаляване на населението на Kahana.Според учените по целия свят с невероятни животни носовете по-малко от три хиляди.

Целият смисъл на човешката дейност.Маймуните живеят в тропическите гори, които през последните години, бавно, но сигурно изчезват от лицето на Земята.Изглежда, че напоследък Борнео били покрити с мангрови дървета и дъждовни гори, но сега повечето от тях в някои места, повредени или унищожени напълно.Преди около сто години хората все още не са уредени масово Борнео.Макар че е възможно да се наблюдава свободно големи стада Nosach.Но с идването на хората отводнени блата, маймуните станаха просто място за живеене, в резултат на което те са били на ръба на изчезване.

Интересни факти Nosach

Nosach - маймуната е много интересно, гледане на живота си в естествена среда, можете да видите много любопитни факти.Някои от тях са представени на вниманието Ви:

• Nosach - отлични плувци под водата, те могат да плуват до 20 метра в търсене на храна, те много често се налага да пресече реката.
• нос маймуна, за разлика от други негови роднини, не се разбира с мъжа.
• Nosach не може да живее далеч от водните обекти.Според учените, причината за това - ниско съдържание на минерали и соли в почвите, които са далеч от моретата и реките, растенията растат там не са подходящи за силата на тези животни.
• аборигени хора в много части на Борнео, наречени Nosach monyet belanda, което означава "Холандски маймуна".И там е наречен така, защото на приликата забелязан от местните жители Nosach с холандските колонизатори, които имат големи кореми и червени носове.