Интересни факти за пингвини.

В Европа смешните птиците в черно "опашки" стана известно в началото на шестнадесети век, благодарение на моряците от Португалия.Интересни факти за пингвини веднага го караха да има съчувствие evropeytsev.Nazvanie "Penguin" произлиза от думата пингвин английски.Според една от съществуващите версии преведени от Welsh pengwyn означава - бяла глава.Каква е много подходящ за описание на тези очарователни създания на природата.Пингвините в Антарктика - единствената птица в света, които не могат да летят, но това е страхотно плуване и да се премести на сушата.

видове антарктически пингвини

Това семейство от нелетящи птици включва около двадесет вида.Хората знаят много интересни факти за пингвини.Представители на всеки вид имат любопитни характеристики, които ги отличават един от друг.

Магеланов пингвини и красива принадлежат към една от най-малките видове застрашени.

Adele - най-често срещаната форма на цялото семейство.Името на птицата е кръстен на областта, които за първи път са виждали - Terre Адел

и.

Galapagos - представители на северната.Те живеят в непосредствена близост до екватора на архипелага Галапагос, при високи температури, не е присъщо на пингвините.Те Simpatyazhka, за съжаление, скоро може да изчезне от лицето на земята, те са застрашени от изчезване.

Gentoo - този тип е най-големият на трето място след императорски и кралски пингвини на.

Stone - онези членове на семейството са агресивни и наперен, те се различават най-порочен нрав.

Imperial - най-известните гледки в света.В допълнение към големи, те се открояват сред своите колеги извънредно толеранс от най-силния студ.Студен надхвърлят тези птици.Те се срещат дори в континенталната част на Антарктида.

съжалявам за факта, че в днешно време повечето от видовете са застрашени от изчезване.

естествено местообитание на пингвини

пингвини живеят в природата само в южното полукълбо на планетата.Техните местообитания - е Антарктида, Австралия, Южна Америка, Южна Африка и Нова Зеландия.Птиците са намерени в тропиците, но това не означава, че местните води главно за студ.Островите Галапагос - най-топлото място на пребиваване на нелетящи птици.Най-големите популации на пингвини са наблюдавани по бреговете на Антарктида, съседни острови и огромните ледените полета.

Описание

Penguins в Антарктика, в зависимост от категорията на видове, значително се различават по тегло, височина и вид.Тяхното тегло може да варира от 1 до 45-50 кг, а височината е 30 см до 1 метър, въпреки че има някои индивиди е много по-висока и по-масивна.Това зависи от климата, в който птиците живеят.В тези места, където температурата на въздуха е по-ниска, най-големият дневен видове превъзходство в този списък е императорски пингвин.Най-малките пингвини живеят в Нова Зеландия и Австралия, наречена този вид "малки пингвини."Теглото им е само около един килограм.

рационализиран тялото на птицата, защото от това те могат свободно и сръчно плува под вода.Те са разработили мускули, мускулна маса е около 30% от общото телесно тегло.Костите плътни, без кухини, се разграничават от пингвините летящи птици, чиито тръбна костите и белите дробове.

Три пласта водоустойчив многобройни "коса" - един красив оперение в "опашки".Въздухът в капан между перата, загрява тялото при плуване в студена вода.По време на линеене оперението се променя напълно.По време на смяната на "дрехите" птици, които не могат да летят, така че трябва да останат гладни до този момент, докато "преобличане" в новите пера.Заслужава да се отбележи, че пингвините не замръзват поради три сантиметра слой мазнина.

пингвините ядат?

Докато водата, водолазите могат да видят доста добре, много по-добре, отколкото на сушата.По въпроса за какво да се хранят пингвините, отговорът е прост - риба.Stein видове морски обитатели са в основата на диетата.Сардини, сафрид, хамсия - любима храна на птиците.Разрежда се с диета от калмари и крил.

През деня, на пингвин се гмурка във водата от 300 до 900 пъти, за да получите своя собствена храна.По време на отглеждането на яйца и линеене, когато няма възможност да отидете на риба, птици, могат да загубят половината от общото тегло.

Lifestyle дива

Група на пингвини комуникират един с друг чрез викове, и всеки вид има свои собствени звуци.African Penguin възпроизведе крясъците, които напомнят магаре.

Както бе споменато по-рано, тези прекрасни същества не могат да летят, все пак, и имат крила, но перфектно плуват и да се гмуркат, и в изключително студени условия.Под водата те са в състояние да се движи със скорост от 10 km / h, но това е само средно.На къси разстояния Gentoo пингвин, който се характеризира с неговата скорост може да достигне скоростта на 30-35 км / ч.

Привикнали на водоплаващите птици могат да останат под вода без прекъсване 1-1,5 минути, гмуркане до дълбочина 15-20 метра в това.Но след това отново има сред всички видове разни шампиони.Emperor Penguin лесно пада до дълбочина от около 500 метра и я държи до 15-18 минути.

скачайки от водни птици, височината на скока може да бъде до 2 метра, защото от това, те веднага се намират на сушата.Разположен на брега на морето, те са отлични плувци са много тромави.Ходят бавно, олюлявайки се от страна на страна, отчасти по начин, пингвини спести енергия и топлина.Когато има някаква ледена пързалка, птици падат по корем и се плъзгат надолу по спускане с шейни.

Възпроизвеждането

пингвините размножителния сезон за отглеждане на пилета се събират на големи колонии.Чифтосването сезон в различни видове се извършва в различно време.За яйца за люпене птици строят гнезда върху факта, че там са "под ръка".Това може да бъде камъни, треви, листа.Изключение е имперски и кралски пингвини, те поставят своите яйца в специална пъти в областта на корема.Там те са до пилетата.

Инкубационният период трае от един до два месеца.Ако първоначално имаше две яйца и две излюпените пилета, родителите цялото внимание, дадени на първородния си син, а втората бебето в края това несправедливо третиране на майка и татко може да умре от глад, което е това, което се случва в повечето случаи.Пингвини

естествени врагове

Life са постоянно в опасност.В природата, тези прекрасни същества врагове в изобилие, без да се включват деструктивни човешка дейност, която е най-засегната от намаляването на популацията на птиците в Антарктика.

трудното пада малък пингвин, около 50% от тях умират през първата година от живота си.Основните врагове на пилетата са хищни птици, като южната гигант Petrel.Освен опасността да умре от ноктите, децата са постоянно застрашени от гладна смърт.

естествени врагове възрастни пингвини се считат за морски хищници.Те включват акули, китове, тюлени, морски лъвове и леопарди.Приблизително 6-10% от птиците умират в сблъсък с тези животни.

към горното може да се добави, че дивите кучета, които хвърляха хората също е много опасно за населени места тромав същества, които не са в състояние да избягат от враговете им на сушата.През ХХ век, диви кучета Галапагос са били унищожени цели колонии от пингвини.

Интересни факти за пингвини в колонии

тези нелетящи птици от различни видове там са много любопитни.Някои интересни факти за пингвини ще представят на вашето внимание днес:

• колонии пингвин са налице, "детски градини".Пилетата на възраст 4-6 седмици се събират на едно място и да гледат децата оставят няколко възрастни "уроци".По този начин могат да посветят цялото Родителите си свободно време в търсене на храна за себе си и малките си.
• Гледане на пингвини, можете да видите, че когато те идват до брега, първият просто стои, гледайки се един друг за дълго време да се потопите никой не смее.След известно време, там е един от пионерите, които смело да скача във водата.Зад него веднага се втурват към останалите.Това поведение се нарича "пингвин ефект".Между другото, сред народа, също често са едно и също положение. • За да отидете по-бързо, се движат на пингвини, скачайки от водата като делфини.
• Птиците могат да пият сол морска вода, тъй като те имат специални жлези, които отделят излишната сол.
• По време на затопляне, така че да не падне през леда, пингвините се движат, плъзгащи се по корем, като се започне с краката и крилата.