Memo за туристите: документите за шенгенска виза

преди празника ви чаках много отдавна, има много малко!И ако този път реши да отиде в Европа, че е време да се мисли за визата.Събиране на необходимите за шенгенска виза предварително документи, тъй като срокът на изпълнението му е между две седмици до един месец.Е, по време на туристическия сезон този период от време може да бъде много по-голям.

Заслужава да се отбележи, че през януари 2013 г., всички държави, които са част от Шенгенското пространство, въведени единен списък на документи за шенгенска виза.И плюсове за туристи на това споразумение са ясни.Преди това, всяка страна има свои собствени изисквания към документите, на които е възможно да се получи разрешение за влизане.Сега, без значение къде да си проправите път - в Германия, или, да речем, Франция - документи за шенгенска виза са едни и същи.

Изисквания консулства на европейските страни в миналото не са твърде различни, но този подход спестява туристи от намирането на нюансите на получаване на визи в една или друга европейска страна.На

пример, по-рано за вписване в някои държави се изисква разрешително за износ за детето, нотариално заверено и подписано от двамата родители, а други ще имат нужда само ценни книжа с резервация на хотел и да получат виза в трети страни, задължително трябва да се обърне по-рано.

Така че сега консулството на туристите трябва да предоставят следните документи за шенгенска виза:

  • съгласи Охрана на формуляри, които трябва да бъдат попълнени и подписани от страна на кандидата.По този начин за непълнолетните деца на своите родители или настойници запълни.
  • паспорт.Да не забравяме, че моментът на действията му са останали същите - трябва да е валиден за срок от три месеца след завръщането си у дома.Той също така трябва да има поне две празни страници.
  • Два туристически снимки, които задължително трябва да отговарят на всички изисквания на Международната организация за гражданска авиация.
  • копиране на руски паспорт.
  • Медицинска пътническа застраховка.Нещо повече, на срока на валидност трябва да продължи до края на пътуването, тя трябва да се покрият разходите за всичко, което може да бъде в предоставянето на спешна помощ, както и да работят във всички страни от Шенген.
  • Доказателство за пребиваване в една европейска държава.Какво означава това?Това доказателство може да бъде покана от роднини или вашия хотел.Ако такива документи не са, ще трябва описанието на предвиденото пътуване.
  • Потвърждение планирано туристически маршрут.Те могат да се резервират билети за пътуване или ваучер.Ако не, тогава вие отново подкана за писмено описание на вашите планове.
  • Потвърждение, че пътникът работи.Вие също ще трябва информация за заплати.Ако турист няма постоянно място на работа, имате нужда от повече доказателства, че той има финансови средства, за да живеят, и че той планира да се върне в Русия.Това са може да бъде банково извлечение, наличието на недвижими имоти в страната.Документи

за шенгенска виза в случай, че тя получава едно дете, малко по-различна.Консулството е длъжна да поиска копие от акта за раждане на младия турист, със съгласието на родителите или настойника, ако той избира чужбина без тях.

Ако се подготвят всички документи за шенгенска виза, можете да бъдете сигурни, че процесът на получаване разрешение за влизане ще се проведе бързо и без главоболия.Приятно пътуване и ярки впечатления за вас!