Как да получите гражданство на САЩ?

Гражданство

САЩ може да се получи по три начина:

  1. ако поне единият родител е гражданин или гражданин на тази държава;
  2. по рождение (ако е издадена в САЩ, дори и когато и двамата родители са чужденци);
  3. по натурализация.

Тази последна точка е най-интересното от нашите сънародници, които са емигрирали в икономически развитите страни и мечтаят да стигнем до тук всички права на обикновените американци.Гражданство

САЩ може да претендира за най-малко 18 години и са живели пет години в страната със статут на постоянно пребиваващ.Новата Национална сигурност подчерта закон от 2004 донесе значителни ползи за тези, които са служили или служи във въоръжените сили на държавата, както и за техните семейства.Например, човек с постоянно пребиваване в Съединените щати, и само една година трудов стаж в армията, може да подадат петиция за натурализация.Освен това, законът го освобождава от заплащане на всякакви такси за подаване на въпросници.Освен това, този акт на Министерството на отбраната позволява натурал

изирани, дори и тези чужденци, които нямат статут на постоянно пребиваване, ако се докаже, че те са участвали в бойни операции като част от американските войски през Втората световна война, корейски и Виетнам конфликти, или в операциите "Пустинен щит"и "Устойчиви Свобода".

Кандидатите за американско гражданство сервират в за гражданство и имиграция услуги пакет от необходими документи и попълнения формуляр №-400 (Петиция за натурализация).Шест месеца по-късно (понякога 8-9 месеца) на публичния орган да направи ключово решение за кандидата: Отговаря ли на искането или да откаже.Препоръчително е преди да попълните формуляра и интервюто с офицера гражданство консултира независим адвокат, който ви казва какви документи трябва да се представят, и ще попълнят въпросник.

В случай молбата Ви за натурализация е отказано, е възможно в рамките на 30 дни от датата на отказа да кандидатстват за гражданство на САЩ отново.За да направите това, попълнете формата №-336 (Молба за преразглеждане на решението), да събира необходимите документи, които ще се окажат на незаконосъобразността на отказа, както и да заплати такса.В продължение на шест месеца, считано от датата на този документ, Имиграционната служба е длъжна да вземе второ интервю.Но дори и ако този път претърпя поражение, можете да опитате късмета си, като се свържете Федералния окръжен съд.

много руснаци не са склонни да се прекъсне радикално връзки с родината, които се интересуват от въпроса: дали да позволи двойно гражданство в Съединените щати?Следва да се отбележи, че гражданите на тази държава, които вече имат паспорт, е позволено.Също така, няма да има никакви проблеми за тези, които се превърна в American по рождение.Въпреки това, тези, които преминаха през процеса на натурализация може теоретично да губят своята новооткрита гражданство, ако не се откаже от предишното гражданство.

На церемонията, новите паспорти американците полагат клетва, където, по-специално, обещавам да се откажат от старата държавна гражданство.Ето защо, двойно гражданство на САЩ и Русия законно да бъде невъзможно.На практика обаче, Държавният департамент на САЩ не активно работят тези, които не успяха да изпълни обещанията си и продължава да посетят стари приятели и роднини в паспорта на Руската федерация.Освен това, в Русия такова лице има същите права като всички негови бивши сънародници.