Как да се кандидатства за виза за Латвия?

за да посетите Latvia, абсолютно всички граждани на Русия и страните от ОНД е необходимо да се издава редица документи, които могат да включват виза.Факт е, че тази страна е част от държавите, които са страни по Споразумението от Шенген.И граждани, които са издадени в паспорта си, изисквани знак, указващ наличието на шенгенска виза, може по всяко време да влезе на територията на Латвия.

В момента има три начина да кандидатстват за виза за Латвия.За да направите това, посетете Генералното консулство на Унгария, която се намира в Екатеринбург, генералният Латвия консулство, разположен на територията на Руската федерация или консулската служба на посолството на страната.Генерално консулство на Унгария има право да издава визи не само в Унгария, но и (в рамките на представителството) до Латвия, Словакия и някои други страни.Научете местоположението на тези служби не е толкова трудно, тъй като цялата информация за тях, е публично достъпна в Интернет.

шенгенска виза се предлага в две категории - "Б" и "C

".Първият вид на визовия режим е подходящ, ако гражданин на посещението си в Латвия е кратък, а вторият ви позволява да останете вид в страната повече от шест месеца.За да кандидатстват за виза за Латвия, трябва да притежават определени документи, без които просто няма да ви вземат на местно представителство.Те включват: паспорт (с период на валидност трябва да бъде най-малко три месеца по време на заминаването си от Латвия) предварително се направи фотокопие на първата страница на документа, две снимки с определен размер и качество, разпечатате формуляра, трябва първо издаване на сайта принадлежностЛатвийски Министерството на външните работи, руски паспорт, копие от билети.

Както можем да видим, за да получи виза за Латвия, трябва да се подготви много документи, но в действителност те ще достатъчно бързо и процесът не е трудно.Освен това, вие ще трябва да докажат своята финансова ситуация в момента на пътуването и да даде покана, пътуване билети фирма или официална намеса.Тези документи са в зависимост от наличността.Например, ако вие ще останете с роднини, ще трябва официална покана.В този случай, ако отидете в командировка - официален предизвикателство на организацията.И така нататък, тъй като ситуацията може да е съвсем различно и се изброят всички тях сериозно.Между другото, този списък може лесно да получи виза и пътува до Латвия.

Друг важен момент: за получаване на виза може да се наложи да потвърдите вашата връзка с Латвия.Това се отнася, например, ситуация, в която се намирате, идващи за посещение.Ако сте етническите латвийци или вашите родители живеят в Латвия, в този случай, трябва да се потвърди наличието на подходяща маркировка върху тяхната националност.Поканете или не се изисква намеса в тази ситуация, което значително улеснява обработката на документи.Ако едно пътуване до Латвия, свързани с деца, на списъка на документите се увеличава.На детето ще трябва да издават допълнителни документи - копие от оригинала на сертификата за раждане, както и разрешение от родителите да пътуват до Латвия и пълномощното, нотариално заверено, ако бебето не се случва с моите родители, и са придружени от трето лице.

Така че сега вие знаете как да се кандидатства за виза за Латвия и можете спокойно да се пристъпи към разработването на документа.Преди да посетите тази страна, не забравяйте да попитам представителите на своите подробни правила за преминаване на границата - като например факта, че можете да носите със себе си в Латвия, и които могат да се изнасят от там.Тази информация няма да бъде излишно, така или иначе.Успешно пътувате!