Забелязали Hyena.

Африка неопитен пътник се крият много опасности на всяка крачка.Този континент е обитавана от най-различни животни, които е по-добре да не се срещне сам.Той е не само лъвове, крокодили, леопарди, гепарди, носорози, слонове и хиени.През нощта, тези стадни хищници са активирани, и горко на пътник, който не разполага с време, за да се разтвори с голям огън и да получите дърва за през нощта.

петниста хиена - най-големият представител на чистачи на бозайници.Това е най-въплъщава всички навици, характеристики и структура, характерни за този тип.Дължината на тялото на петниста хиена е от 95 до 166 cm, опашката - от 26 до 36 cm, а височината на холката -. 80 см видите

, че макар и да има сравнително малък размер, обаче, опасни за хората, особено в опаковката.Това е много ожесточена хищник.Забелязали хиени - единствените бозайници, чиито челюсти са в състояние да създаде голямо напрежение (от 50 на 70 кг на кв Cm.).Те са лесни за пляскане костите на хипопотам.Пъстър хиени са включени в Червената книга.Те жи

веят в дивата природа, и 25-те години в плен - до четиридесет.

Habitat забелязан хиени - Wild Африка

Този вид хищници могат да бъдат намерени само в Африка.Най-често срещаният тип местообитание на петнисти хиени - целият район на юг от Сахара.Това е главно на юг и изток Африка, близо до нос Добра Надежда, в кратера на Нгоронгоро, в Кения, Серенгети, Ботсвана и Намибия.

Wild Африка е богата на пустинята и джунглата терен, но има забелязан хиени не се срещат.Любимото място на пребиваване - савана.Тези животни не са много приятелски с други членове на собствения си вид, така че е много често ритна и кафяви райета хиени с местата, които са обитавали.

Каква е петниста хиена представители

от този тип имат широк черен муцуна, която прилича на куче, със закръглени уши.Пъстър хиени имат много мощни челюсти, обратно наклонени, задните крака по-къси от предната.Независимо от неравномерното височината на краката, хиени са в състояние да развие скорост до 65 km / h.Крайници хищници tetradigitate нокти не се прибират.Когато вървят хиени тъпчат върху пръстите на краката.Козината е къса при животни, различни от груби косми по гърба и врата, която се образува грива.

Color

забелязан хиена има няколко цвята.Тя може да бъде тъмно или светло.Герб цвят - жълто-кафява с тъмни или светлокафяви петна по тялото.Муцуната е черен, на гърба е с червеникав оттенък.Head кафяво, без петна.Стъпалата крайници с нюанс на сивото.Tail - кафяво с черен връх.

Voice

забелязан хиена излъчва до 11 различни звуци.Дълга вой, по-скоро като "смях", тези животни се използват за контакт между тях.По време на пристъпи на плячка те "кикот", "смях", ръмжене и крещи.Стенания и крясъци се използват за поздрав.

Интересното е, че мъжките се тълпят на звука отговаря рядко или със закъснение, а сигналите, дадени от женски веднага.A ръмжене и грухтящи звуци (с устата затворени) изрично агресия.Awesome "смях" като clucking, публикувани с вълнение и опасността (например, когато хиена гонят).Loud и дълбоки вибриращи ръмжене хищници използват за атака и отбрана, като заплаха.Когато лъв хиената дава сигнали колега със силен ръмжене.

йерархия в училищата

диви хиени живеят в матриархални кланове, площади до 1800 квадратни метра.км.В стада има строга йерархия.Жените преобладават мястото на противоположния пол.В същото време са съществували допълнително разделение.Възрастните са основните.Те бяха първите, които започват хранене, почивка на входа на рова, растат по-потомство.Женските са с по-ниска позиция в опаковката не получават тези привилегии, но принадлежат към средата на йерархията.

Мъжките заемат най-ниското стъпало.В същото време те също се наблюдава подобно разделяне.Смятате индивиди имат висок приоритет достъп до женските.Независимо от това, всички демонстрират общо подчинение на другия пол.За мъжки разплодни животни често се присъединят към новите стадата.

сред петнисти хиени са постоянна междуведомствена клан война за местообитанията.Границите на територията непрекъснато се патрулират от тези хищници и отделят изпражнения и анални секрети миризливи жлези.Номер едно клана може да достигне от 10 до 100 лица.

Гениталиите

забелязан хиена има уникални гениталии.Всички жени имат тяло във формата на пенис.За да се различава пола на животните може да се преживее само.Женски полови органи са подобни на тези на мъжа.На клитора е много подобен на пениса.Под него е скротума.Чрез клитора участник преминава уретрата.

врагове забелязани хиени

Тези хищници имат «вечните" съперници.Lions и хиени са постоянно конкуриращи.Тази борба понякога отнема насилствени форми.Хиени атака като малки вълчета и често убиват старите и болни възрастни.В отговор, Lions убиват хиена.Войната е между хищници и храна.Lions и хиени често гонеха от производството.Победата отиде на по-многобройни "четата".

The петниста хиена фуражи

Тези животни са много придирчиви в храните.Но основната храна за хиените - мърша.Те могат да ловуват и да яде прясно месо, но също така не презират умрели животни, а понякога се хранят с конгенери.Както бе споменато по-горе, тези животни развиват много челюст.Поради тази причина, петнисти хиени се хранят всяка част от производството на тялото, оставяйки почти нищо.Тази способност се извършва чрез уникален храносмилателната система, както и много активен стомашния сок.

Какво може да се яде хиена?Wildlife е създал уникална "сестри".Тези хищници са в състояние да абсорбират всички - кожа, кости, копита, рога, зъби, коса и изпражнения.Всичко, което се разгражда в стомаха през деня.Тези хищници хранят мъртви животни, и че почти напълно се разлага.

Въпреки това, 50% от хранителния режим на петнисти хиени се долива труповете на копитни животни (носорози, зебри, газели, антилопи, и така нататък. D.).Predators често преследват болни и стари животни.Яжте колкото се диви зайци, таралежи, газели, глигани и много други животни.Например, една опаковка от хиени може да атакува дори гиганти като жираф, носорог и хипопотам.

Лов

Зад тези хищници да запази репутацията на страхливи животни, но това не е така.Според множество проведени изследвания, хиени - отлични ловци, които изпъкват в това изкуство лъвове.Тези чистачи са най-активни през нощта.В търсене на храна хиена пътуват на дълги разстояния - до 70 км на вечер.През деня те се издирват по-рядко, предпочитайки да почиват на сянка или да легне във водата в плитката вода.

лов хиени е vymatyvanii дълъг производствен цикъл.Тези хищници могат да работят по-голямо разстояние.Когато те се изравнят с плячка, а след това гризат главната артерия кръвта на краката.Хиени не задушат жертвите си, подобно на много други хищници, и дори започват да се откъсне жива плът.

Лов се извършва по различни начини.В средно голяма сърна се справя сама, антилопи - малки групи от 3 до 4 лица.На лов излъчват различни звуци, но по-често - "смях", превръщайки се в един продължителен вой.

отличното си обоняние, Африканския хиената да мирише на мърша на разстояние повече от 4 км.За лова те използват зрението и слуха.Въпреки вечната война с лъвове, хиени вземете плячката си не може, в лагера на врага, ако има здрав възрастен мъж.

Забелязали African хищник - това невероятно животно.Hyena има някои навици в тяхната страхливост, която е най-добре като предпазливи.Тя е много агресивен и предизвикателно.Ако гладна хиена, че е способен да откъсне дори по-големи животни.Ловът се опитва да използва огромната си власт на челюстите, бързо се движи и свирепост.Hungry хиена и могат да атакуват хората.Въпреки това, тя е толкова силна, че човешкото тяло може да носи галоп лесно и самостоятелно.

Възпроизвеждането

за размножаването забелязан хиена използва дупки на други животни или малки пещери.Къбс, въпреки неговата агресивност, тя яде.Повишена злоба, поради високото съдържание на хормона андроген а.Но това качество е дадено от природата, за да защити поколението на жените могат да защитават и хранят малките си, които достигат полова зрялост само за 3 години.

Потомствата появява преди дъждовния сезон.Young женската ражда около 100 дни.Един постеля може да съдържа до четири деца едновременно.В светлината, те се появяват вече незрящи и с добър слух.След 3 месеца, бебетата вече тежат повече от 14 кг.

Ако млад гей, почти веднага след раждането, те започват да се бият до смърт.Пъстър хиени се хранят малките си с мляко повече от година, но въпреки това не пречи на младите хора да започнат да ловуват и изцяло захранвани от първите месеци на живота.

Използвайте хиени природата

Тези животни заемат едно от основните места в поддържането на екосистемите савана.Този естествен "сестри".Те биват убивани всяка година в продължение на почти 12% от гну в Serengetti, позволявайки тревопасни видове, за да поддържат тяхната плътност в разумни граници.По принцип, в зъбите на петнисти хиени получите стари или болни животни.