Имам ли нужда от виза за граждани на ОНД Тайланд

За да се отговори на въпроса дали имате нужда от виза за Тайланд на руски граждани, е необходимо да направите резервация, че е необходимо за тях само в случай на пристигане в Кралство Тайланд не е за туризъм.Това означава, че ако един руски гражданин се срещна в тази тропическа страна за работа, с цел медицинско лечение, обучение, участие в конференции, правене на бизнес, или да тихо премине старост (да, има такъв вид виза за Тайланд като "виза за пенсиониране"), той ще трябва да кандидатстват за виза в посолството в Москва Thai (официално - Посолството на Кралство Тайланд).

Visa до Тайланд Embassy отнема 15 дни.Списък на документите за виза неимигрантски (Non-имигрантска виза) е различна, в зависимост от вида на визата и продължителността на престоя в страната.Служител на посолството може да поиска допълнителни документи.Най-трудно да получат визи за тези, които искат да си намерят работа в Тайланд, най-лесно се получава виза за медицинско лечение (на страната през последните години е известен със св

оите качествени услуги на акушерките, така че често идват да раждат).

Ако руски гражданин решава да отиде в тази страна като туристическа е по-малко от месец, визата в Тайланд нямаше нужда.Как са тези 30 дни?Преди да се качите на самолета, все още на борда, се издават специални форми - миграционна карта.Картата трябва да попълнят и подадат до паспортния контрол с паспорта (между другото, валидността на паспорти е много важно - паспортът трябва да е валиден в продължение на най-малко шест месеца след пристигането си в Тайланд, и има 2 празни страници).На миграцията картата граничната охрана поставя печат с датата на влизане и крайната дата на отпътуване от страната.Ако пропуснете този срок, тогава, когато е напуснал страната си, ще трябва да плати глоба от 500 бах (около $ 15) за всеки допълнителен ден в страната.

Но какво, ако искате да удължите вашата почивка в Тайланд?Можете да попитате за удължаване на престоя в страната в Бюрото за имиграцията (в някой от офиса си).Цялата процедура отнема около половин час.Ти дойде в офиса, където можете да помогнете да се попълнят стандартен заявление за разширяване на престоя в страната, да правите снимки, можете плати 1 900 бах на човек и да получите печат върху разширяването.Тази процедура се нарича "Visa Extension".Тайланд - страна, за евтина почивка, но пътят там е скъпо, така че идеята за продължаване на престоя в този тропически рай идва на ум за много туристи, така че процедурата за издаване на такова удължаване на визите услуга сплескани.

За граждани на Казахстан, Узбекистан и Украйна, поставени от виза за Тайланд при пристигане.Тя е с много кратко време - само 15 дни.Ясно е, че за почивка, това очевидно не е достатъчно, така че гражданите на тези страни след две седмици в деня отидоха в Бирма, Камбоджа и Лаос, за да влезе отново Тайланд в продължение на 15 дни.Тогава правителството на Тайланд е отменила визата при пристигане на сухопътните граници на царството.Сега, ако гражданите на тези страни искат да останат в Тайланд за повече от 15 дни, те трябва да вземат виза в посолството на Кралство в техните страни.Обикновено таксата за виза при пристигане - 1000 бах (еквивалентно на около $ 30), но през последните години в разгара на туристическия сезон, Тайланд анулира визова такса.

за гражданите на Молдова, Беларус, Грузия, Таджикистан и Киргизстан нуждаят от виза за Тайланд.Нейният изготвя предварително (най-малко 15 дни преди датата на отпътуване) в посолствата и консулствата на Тайланд.За да получат виза се изисква, и билет за връщане.Можете също така трябва да представят удостоверение от банката за състоянието на сметките и удостоверение за работа за това, което си длъжност и заплата за последните шест месеца.Гражданите на тези страни ще трябва да закупите здравна застраховка за целия период на почивка в Тайланд.И ние не трябва да забравяме, че граничната охрана имат пълното право да ви попитам за пари, защото се вярва, че туристите трябва да имат сумата от 10 000 бах на човек.