Visa в Черна гора: как да се отвори вратата към Адриатика

В сезона на летните отпуски, руснаците и гражданите на другите страни от бившия ОНД, мечтая за останалата част от брега на топлото море, където услугата за пътуване ще бъде на европейско ниво.Но курортите на Гърция или Испания, не са достъпни за всички.Не заради високата им цена - защото, ако искате, можете да намерите много ниски хотели разходите в тези страни, но поради необходимостта от получаване на шенгенска виза.A шенгенска виза - това е проблем и главоболие, че има по какъвто и почивка не е желателно.Тук изберете тези страни за влизане в които или не се нуждаят от виза изобщо, или да го поставя проблеми (т.е. той е поставен на летището при пристигане).Но това, което прави тази страна?Отпуснете се на Адриатическото крайбрежие е много привлекателен, толкова много хора имат съмнения и се нуждаят от виза за Черна гора?

Желаещи да увеличи притока на туристи в своите морски и планински курорти, Черна гора премахна визите за до 30 дни за гражданите на Европейския съюз, Русия, Украйна и Беларус, САЩ и

Канада.По този начин, Черна гора на визовия режим за гражданите на Русия, Беларус и Украйна не е необходимо, при условие, че са влезли в страната, за да се отпуснете (без право на работа) за срок от не повече от един месец.Месец, или по-скоро, на 30 дни, считано от печат в паспорта при пристигане.

Но какво, ако сте отседнали в Черна гора, реши да удължи почивката си?Можете да получите разрешение за удължаване на престоя в страната, като се позовава на местната полиция пред длъжностното лице по въпросите на миграцията.Но тогава ще трябва да предостави убедителни причини за удължаване на престоя си в страната.За да не се получи отхвърляне, е по-добре да напусне Черна гора в съседна държава, а след това го въведете отново.Ако планирате почивка веднъж в тази приказна страна, повече от месец, ще се нуждаят от виза за Черна гора.За да направите това, се свържете с посолството на Черна гора с подходящия кандидатстването за виза за период от 3 месеца или половин година.

за виза трябва да представят следните документи: копие от паспорта, попълнен формуляр за кандидатстване, ако ваучера за пътуване пътуване, или копие от потвърждението от хотела (ако пътуването частно или бизнес - копие от поканата) и две цветни снимки 3x4 см разглеждане на петиции.визовия трае около 10 дни, така че трябва да се грижи, за да се гарантира, че необходимите документи да подават по-рано.В случай на положително решение на вносителя на визовия режим е поканен да дойде до посолството с паспорт на етикета на визата.Черна гора е издадена виза директно на кандидата лично или от друго лице с нотариално заверено пълномощно.

Ако се свържете с посолството за виза, ще трябва да платят таксата за виза.Неговият размер може да варира на базата на това, което е на визата трябва да Черна гора.Така например, многократно влизане туристическа виза, която ви позволява да влезе на територията на повече от 2 пъти на страната по-дълго от 30 дни за един възрастен ще струва 62 евро, а за деца до 14 години - 32 евро.

Черна гора виза се издава само ако паспортът е все още валиден в продължение на 3 месеца след предполагаемото завръщане в родината си.Същите правила се прилагат по отношение на тези туристи, които влизат в страната без виза за срок до 30 дни.Така че бъдете внимателни: ако валидността на паспорта е на път да приключи, вие най-вероятно няма да бъдат допуснати на територията на Черна гора.Също на границата трябва да представи билет за връщане, като доказателство, че вие ​​ще да остане в Черна гора е 30 дни.На следващо място, туристите за един ден трябва да се регистрират собствениците на хотели или апартаменти, наети.Ето защо, ако имате намерение отделна почивка (като палатки), по-добре е да се спи на първата вечер в хотела.Хотели в разгара на туристическия сезон наложат туристическа такса от 1 евро на човек на ден.Ако искате да въведете Черна гора с домашен любимец (котка или куче), вие трябва да предостави удостоверение от Държавната ветеринарна служба на здравето на животното.