Червеногушата гъска: описание, местообитание, размножаване

червеногушата гъска се счита uzkoarealnym гледка.В момента броят на стабилна, въпреки че формата остава в сравнително тежко състояние като място за гнездене и сънна активно да проучат хора.

Bird на външен вид - малка гъска с много ярка оперение.И ако се чудите как да се направи червеногушата гъска, което трябва да знаете, че в горната част на главата, шията, челото и гърба, опашката, корема и крилата си черна.

глава от двете страни на големи ръждиви петна с бял контур сянка.Невярно култура и предната част на червено на шията.Крака черни и човката на една гъска е относително малък.

Разпределение

Out на гнездене на вида - на територията Алтай.Мигриращите гъски прелитат покрай Долна Об и Енисей от устните до устието на квартал Taimyr.Иртиш.Съобщените начин по Tobol.През есента на миналата гъска често се разглежда като резервоарите Baraba (в тази статия, можете да видите снимките им).Червеногушата гъска понякога се появява в района на Алтай, тя може да се разглежда като скитници птици били изведен

и от основния си курс на маршрута на транзита.Тези редки Вагрант понякога възникват в областта на миграцията есента.

Най-честата червеногуша гъска намерени на брега на езерото Kulundinskoye.В този момент се наблюдава три пъти през септември.В заливните.Оби гъски данни ловувани в Област Павловски през 1961 г. също отбелязаха присъствието си в района на Петър и Павел;Nizhneozerskoe село на брега на езерото Steppe, който се намира в Уст-Pristanskaya;в долното течение на реката.Charysh.Това гъска стр.Aley маркирани Aleisk и Rubtsovsky райони;Преглед на водещите Alley отговаря периодично в резерв Gilevskom през есента.Червеногушата гъска, разказите на ловците, е и областните Романовски езера горчиво, горчиво-Peresheechnoe и Големия остров.

В допълнение, птицата е записан в Swan резерват през 1993 г., по Gilevskom Reservoir през 1997 г., когато обявлението през октомври, стадо от 20 птици;пролетта на 1997 г. бе посрещнат от един индивид в устата на Chumysh, както и наводнени поляната край село Akutiha.Единични редки екземпляри са фиксирани в Mamontovskoye и Khabarsky област;Степният на езерото през август 2003 г., която се проведе на две физически лица;Novichikha край село през 2003 г. се наблюдава в блатото Akininskom 6 червеногуши гъски.Рядко се отбележи, са в есенните и пролетни езера Lyapuniha и Билънки в област Uglovsky.

местообитанията (снимка)

червеногушата гъска гнезда върху горите тундра до края на типичен тундра, с най-благоприятни за гнездене области на птици, свързани с тундрата и скраб - там те са пуснати на перваза или на ръба на стръмни склонове по бреговете на реки и езера,По време на миграция държи в близост до вода.

номер

Както бе споменато по-горе, последните положителната динамика на общото състояние популация на вида.В района на Алтай често летят сингъл, най-вече с гъски в стада от други видове.Понякога се наблюдава група от 25 лица, или по-малко, въпреки че има рояци много по-многобройни.Така например, в Lake Kulundinskoye през 1986 г., се проведе на 50 физически лица, а през 1985 и 1989 година.- За сто.

Удобства биология

Birds за техните места за гнездене пристигнат през първата половина на юни, вече установени двойки.По същия месец на миналата седмица началото активно да снасят яйца.Предимно гнездо в малки колонии от повече от 5 двойки, понякога - в отделни двойки.На тригодишна възраст идва пубертета.Всяка година през гнездовия участват не повече от 38% от общия брой на населението, докато в лоши години - само 4%.В една нормална, пълен стак може да бъде до 7 яйца, техните жени мъти в продължение на 27 дни, след което се излюпи в пилета, затрогващ снимката.

червеногушата гъска изключително растителноядни.До 1968 г., бяха разгледани основните зимовища в южната част на Каспийско област, в момента - езеро в западната част на Черно море и долното течение на река Дунав.

редовно отгледани през 1960 г. в Slimbridge, Международния център за водоплаващи птици.Той също така отгледани в зоопарка Валсроде, както и различни частни волиера в Европа.Поколение, получен в зоопарка в Москва.Мерки

сигурност

до червеногушата гъска не се израждат, направени на строг контрол върху спазването на пълно законодателство за околната среда, в допълнение, образование на обществеността, включително и ловци.