Siberian Roe: описание, снимки

на различни езици името на Siberian сърната звучи по свой начин: на английски език - Siberian сърна, Немски - Sibirischen Rehwild, Испански - Corzo Siberiano, на Френски - Chevreuil де Sibérie.Често тя се нарича още на изток.Но малцина знаят, че семействата на тези красоти се изолират и други видове елени.Общо пет, на записи на книги SCI правилно да отчита ги обединява в две: сърна (три опции - pygargus, caucasicus, tianschanicus) и китайски.Има два подвида на последната - bedfordi и Мела-Нотис.Повече ще се съсредоточим върху първия вариант, най-типичният представител на тази инстанция на двукопитни животни.

Siberian Roe

Capreolus pygargus - малък, елегантен елен червеникаво-кафяв цвят.Този цвят е характерен за животното през лятото.Следваща сърна става сиво, светло кафява, или дори черно - през зимния сезон.Нейният опашката е много малък, и в студа, че е невидим, или отсъства.Мъжките са по-големи от женските и имат кратък рог, обикновено с три точки.Куполът се провежда от октомври до януари.Новат

а двойка, която започва да расте бързо, след като покрита с "кадифе" облицовани с кожа, е тя доставя кръвта на нарастващите рога.

да видите тези животни в североизточните райони на Азия: Монголия, Корейския полуостров, в области от Източна Тибет, Североизточен Китай, Тян Шан-.Голямата част от населението на този вид на елен, живеещи в южната част на Западния сибирската низина.По-специално, това е най-обширната местообитание на елен в района Kurgan.Естеството на тези места е най-подходящ за нейното съществуване и възпроизводство.

Биология и размножителния сезон

сибирската сърна може да бъде активна в продължение на 24 часа, но главните върхове на своята ловкост - при изгрев и залез.Запознай се с животни могат или поотделно или смесени в малки групи.През зимата, те са склонни да образуват големи групи, тъй като тя е по-лесно да се произвеждат храни заедно.Дажба сърна е доста широк, това зависи от различни сезони и включва листа от храсти, дървета, плевели, жълъди, гъби, борови клонки и папрати.Сезонът за разплод или "коловоз" възниква от средата на юли до август.През това време, мъжките елени са много агресивни и активно защитават територията си.Битки между мъжете изпитват често.Те представляват сблъсъка на два мъже, които блокират всяка други рога, под налягане и усукването им.Тези битки може да доведе до сериозни наранявания или дори до смърт.

печели, победителят може след това да се чифтосат с женската.Ухажването включва победата в преследването на една жена за известно време, докато тя е готова да се чифтосват.Докато последният се провежда през август, оплодената яйцеклетка започва да се развива, докато в края на декември - началото на януари.Смятате елени, родени от един до три малки, обикновено през май и юни.Много често произведени близнаци.След раждането на техния млад елен оставен сам в продължение на шест седмици.Тяхната дискретен цвят помага да маскира рибата за известно време, но случаи на смърт от хищници все още високи.След това време малките остават с майка си.И двата пола се различават, но жените са склонни да останат по-близо до по-младото поколение от мъжките.

-близкият роднина

-близкият роднина на сибирските видовете животни - елени европейски.Техни представители са подобни на начина на живот, околната среда, система за захранване и други области на живота.Само, има само малки разлики във външния вид.Сибирските вид има по-масивно тяло.Summer скалпа-ярък цвят близо до червенокосата.Winter "палто" е много по-дебел и по-груба.Horn ясно е насочен нагоре, буквата V, и никога не се докосват.

отбележи, че еленът е диво животно в Европа, в които се разрешава лова (но не винаги).Horn тази красива флора в стойността не се мерят с останалите европейски трофеи.Като правило, на ловния сезон е прието да започне в началото на май, а растителността все още не се е превърнал дебели и малки елени може лесно да я забележат.

Европейския Roe широко разпространена в Англия, с изключение на източната част (Kent и Midland).Също така често се намира в Шотландия, по-малко от Уелс.Тя живее в цяла Европа и Мала Азия, с изключение на островите Корсика и Сардиния.Не представител на елен в Ливан, Израел, Северна Ирландия и Източна Европа.Тяхното разпределение е намалена, гамата е фрагментиран поради лов и друга човешка намеса.Имаше този факт в края на XIX - началото на XX век.

сибирската сърна.Описание

Външно Capreolus pygargus - малък елен с дълъг врат без грива, със сравнително големи уши (12-14 см).Опашката е в начален стадий (2-3 см) дълъг и не може да расте.През зимата оцветяване варира от сиво-кафяв до тъмно кафяв през лятото - от червеникаво до червеникавокафяв.Мъжете имат достатъчно плътна кожа на главата, шията и предната част на торса.Tail Patch без или с малко изразена.През зимата, толкова по-забележим.В горната част на главата сиво или кафяво, понякога тъмно кафяво.Roe сменяне на перата два пъти годишно, през пролетта и есента.Децата на този вид изглеждат петна.

Horns са налице, и всяка година през октомври и ноември на сърна хвърли.New растат почти веднага.Момчетата са малко повече, отколкото момичетата.Освен това, те имат Bugorkova форма.The базално розетка ясно дефинирани.

сърни копита, което е добра снимка показва тесни и къси, с добре развити странични мускули.

анализ на 11 различни групи от елен показа, че средната продължителност на животното - 107-125 см, височината на раменете - 66-83 см, тегло - 22-30 кг, максималната дължина на черепа - 191-212 мм и широчина - 84-91 мм.В самата тя е малка и малко продълговата.Костта на слъзната е по-кратък от диаметъра на орбитална кухина.Preorbital жлези са в най-ранна възраст, а биковете са малки барабана.Предните краища на носните кости раздвоен, когато кликнете върху admaxillary кост.Орбитите на средна големина.Maxillaries относително висок.

Habitat

Ако говорим за околната среда, елен предпочитат гора и малки острови на горите на фона на обработваема земя.Те обичат високата трева поляни с храсти.В допълнение, те обичат островите на земята, след обезлесяването, които се използват за рекултивация.Те също така обичат високата трева и поляни с храсти.

Siberian Roe притежава широк спектър от местообитания, включително широколистни, смесени или иглолистни гори, блата, пасища и обработваеми земи в крайградски райони с големи градини.И вие вероятно вече сте досетили, които предпочитат пейзажи с мозайка от гори и е добре адаптиран към съвременния земеделския ландшафт?Точно така - сърна.Снимки в статията шоуто е страхотно.

Мощност

Roe консумират около хиляда различни видове растения в рамките на техните местообитания.От тях 25% са дървесни култури, 54% - тревисти дикоти, монокоти - някъде 16%.Те могат да имат иглите на иглолистни дървета, но това обикновено се случва само през зимата, когато други хранителни източници не са достъпни.Сърна предпочитат богати на енергия храни, които са меки и съдържат голямо количество вода.Поради малкия размер на процеса на стомаха и бързо разграждане тялото изисква често поглъщане.Те обикновено имат от пет до единадесет отделни периоди за хранене на ден.Може да се подава с интервали от време, при условие че храната е за тях в най-достъпност.

Ястията варират според сезона и навиците на животните.Въпреки това, едно проучване показа, че различията в състава на храната е по-тясно обвързани с местообитание от един сезон.Промени доставките са намалени през зимата, и храната е по-малко разнообразен.Следователно, скоростта на метаболизма и приема на храна се редуцира.През пролетта, за обратното, енергийните нужди на и увеличаване на процеса на храносмилането.A концентрат за семена или плодове, те консумират падне.

Siberian Roe яде абсолютно всички видове растения: трева, диви цветя, къпини, пъпки и листа от дървета, храсти, обича гъби и различни култури.

Lifetime елен

максимална възраст, което е записано - 17 години и 5 месеца в плен.От наблюденията, че младите жени (90%) по-добри оцелеят в дивата природа.В дивата природа на средната продължителност на живота на тези животни е до 15 години.Трябва да се отбележи, че имплантът може да бъде от 2 до 5,5 месеца.Така че като цяло бременността способна последния от 122 до 305 дни.

плодородието

Roe Мъжките достигат зрялост възрастта сексуалната до края на първата година от живота.Въпреки това, те не могат да започнат отглеждане на поколението на третата година от живота.Физиологично способни на възпроизвеждане те са от март до октомври.Но най-вече, този процес продължава от юни до август.Само няколко лица, която е рано или късно.

Женските елен плодородието, когато те достигнат 14 месеца.Продължителност на еструса те обикновено възлиза на 36 часа.

Бременност и малките

Siberian Roe отнася за копитния, така че има латентен период на бременността и следователно неговото репродуктивен цикъл е различен от още тясно свързани видове.Имплантирането на ембриона обикновено се случва през януари.На оплодената яйцеклетка навлиза в матката, където се разделя.Следван от 4-5 месеца на минимална активност.Периодът на бременността е между 264 и 318 дни.Сърнета са родени в периода от април до юли.В момент, може да се роди и две, и три бебе.Те тежат 1-1.7 кг, има отличителен цвят.

Къбс почти безпомощна за първите няколко дни от живота и е лесно да се станат жертва на хищници.Хранене кърмата се провежда до края на август, и спира напълно в началото на есента, но понякога трае до края на декември.След отбиването телета напълно преминаването към вегетарианска храна.Те растат бързо, в рамките на две седмици след раждането, растежът му е превишил телесното тегло два пъти.

статут на "защитено»

Въпреки обширна зона на местообитанията и на прекомерния брой на елен в някои страни, до негативните ефекти (честите пътнотранспортни произшествия), Siberian сърна е в Червената книга.Основанията за подобна забрана бяха: незначителни останки от населението, както и заплахата от бракониерство и хищници.Редки представители на този вид сибирски животни са под сериозна заплаха от изчезване се дължи на намаляване на местообитанията, метеорологични условия и на въздействието на човешката дейност.Днес сърна е широко защитена в Обединеното кралство.Някои начини да убие или улови елен е забранено в съответствие с приложение IV на Бернската конвенция, и ще бъдат преследвани.В допълнение към горното, е известно, че в Руската федерация са и усилията за борба с бракониерството и рационалното управление на ловното стопанство, за да се възстанови и да се увеличи броят на сибирски сърни.Тази красива видове диви животни, изброени като застрашени Томск област и Красноярск територия.Налага цел на нарушителя наказание за сърна варира в зависимост от тежестта на щетите се определя индивидуално и в съответствие със закона.То може да бъде до пет пъти минималната работна заплата.