Зидарка Чести: описание, местообитание, размножаване

Coachman, зидарка или обикновена - малка птица семейството popolznevyh, която е широко разпространена в Северна Африка, Азия и Европа.Тя може да бъде намерена в централната част на Русия и Сибир.Това породи в смесени, иглолистни и широколистни гори, градини и паркове в населените места.Зидарка обикновената в търсене на храна с пъргавината движи през клоните и стволовете на дървета, често с главата надолу.

Описание Това е малка птица мобилен, достигайки 14.5 см дължина, с тегло от 25 грама и размах на крилата 27 см;с голяма глава, гъста и почти невидима, къс врат.Оперение гъста, пухкава.Покритие варира в зависимост от местообитанието, горната част на тялото е по този начин винаги различни нюанси на синьо-сив цвят.В Близкия Изток, Западна Европа и Кавказ има джинджифил корема и бяла брадичка към гърлото.На север, ниската си бяла с червени страни, освен това, кестен podhvostem с ивици на бял цвят.

зидарка обикновени, снимки от които са представени в тази статия, живея в източната част на Китай, тя и

ма напълно червено дъно.В видовете Далечния изток на бели пера на гърдата.В екстремни кормилни пера винаги има бели петна.От началото на човката до задната част на врата е тъмна хоризонтална ивица.Клюнът е остър, прав и дълъг, сиво.В основата му са насочени напред, твърди четина.Заоблени крила, къси, имат десет пера.The къса, права опашката.Крака силна, сиво-кафяви, с дълга залавните нокти, добре приспособени към активните катерене дървета.Женските и мъжките един от друг навън не се различават, само малко по-големи от мъжките.

местообитание в гората на Палеарктика (основната част на Азия, Европа и Северна Африка) е широко разпространена зидарка обикновен.Bird, снимки са представени в тази статия са намерени почти навсякъде в Европа.На територията на нашата страна и района е ограничена до северния бряг на Бяло море, долното течение на река Об и село Уст-Tsilma;от юг - Саратов, региона Воронеж, KOKSHETAU, южните Урал, Барнаул и Омск.Извън страната ни живее в Корея, Китай, Тайван и японските острови;живее в южната част на Иран, Израел, Индокитай и хималайските планини.В Африка, тя може да бъде намерена в Мароко.

Habitat

зидарка обикновен живот в горите - иглолистни, смесени и широколистни, с избрани райони с голям брой стари и горски дървета, които се търсят храна.Също така, желаещи хижи в паркове и градини с дървесна растителност.В южните райони и Западна Европа предпочита широколистни гори, която е доминирана от габър, дъб, бук.

зидарка използва за постигане на горското стопанство тундра в северната част, в южната част - степната зона, където гнезди в горски и крайречни гори.В Далечния изток и Сибир, където най-често растат иглолистни гори, живял предимно в гората с много лиственица или кедър.Известно е, че фрагментирането на горски масиви, което често води до намаляване на броя на различните видове, плодородие не е засегната зидарка.

зидарка обикновената (снимки могат да се видят в тази статия) води заседнал начин на живот, а и обикновено, тя се придържа към едно и също място, ако не се притеснява.В средата тайгата в северната част на птиците на площ мигрират на юг през зимата.Това време на годината може да се присъедини към другите птици (главно до цици), но те не образуват опаковки.Териториално птица защитава земята си през цялата година.

Възпроизвеждането

В началото на размножителния период на птиците зависи от географската ширина.Така например, в централната част на Русия те започват гнездене през април, докато в северните райони - само през май.Птиците са моногамни (само един женски отчита един мъж);двойка през целия си живот са спасени.

Зидарки си стени кухата глина, като по този начин оставяйки само малки вдлъбнатини.

Nasizhivanie

зидарка обикновен, който е публикувал снимки в тази статия, с началото на инкубацията престане, ставайки незабележима.Женската мъти, докато той напуска гнездото само в случай на опасност, след като са покрити постелята зидария.Инкубацията продължава около две седмици.Следваща излюпени пилета, които са покрити с дълги тънки надолу по гърба, раменете и главата.Те се грижат за тях, и двамата родители, като ги храни до 350 пъти на ден.Пилетата са по крилото, след 25 дни, въпреки че дори и в продължение на 1-2 седмици, за да се хранят родителите си, а след това се разпръснат.

основен размер на млади птици до края на лятото вземете личния му сайт, но с избора на партньор и гнездене територия окончателно определен само през следващата пролет.Птиците в природата живеят около единадесет години.

Hollow

Bird зидарка гнезди в хралупи на обикновената, но, за разлика от тези на кълвачи, не може да се издълбае хралупата на собствената си, като по този начин, като се използват стари гнезда или естествени кухини, заети в дърветата.Hollow мача на разстояние от 4-8 метра над земята.Също заемат гнездилки по изкуствен път.Често, ако отворът е достатъчно голям, те закриват с глина за защита срещу различни хищници, понякога смесването му с тор, оставяйки само входа е малък диаметър до 35 мм.Периодично глина намазва като кух материя и околните райони.

Hollow отвътре е облицован с малки мащаби тънък горен слой на кората на главния мозък, а понякога - парчета от листа.Litter пищна - яйца в нея почти напълно потопени.