Дебелоклюна чучулига: описание, хранене, размножаване

Дебелоклюна чучулига (dzhurbay) - малка птица, която е забележителна певица.По този начин те в повечето случаи боядисани сива глина тъпа тон.Разпределени широко птици, обитаващи предимно открити пространства: степи и ливади, безлесни склонове и полу-пустинните хълмове и планини.Те рядко седят по клоните на храсти и дървета.В основата на диетата си през лятото главно полу-зрели семена от различни треви и насекоми.През зимата те се хранят с семена.

Невярно подписва

Дебелоклюна чучулига - е голямо, с размерите на скорец птица.Фигурата й масивна, набит.Облекло "Zhavoronkova" от всяка страна на реколтата има голям черно петно, понякога те се сливат.Bottom slabopyatnisty птица, бяла.Wings широки с тъмно червено подплата, задния ръб на джантата със светлина, излитане е особено забележимо.Клюнът е светло, с дебелина.

Намерени в полета и степи.Понякога пее докато седи на един храст или на земята, но най-вече - полет на височина 10 метра, като постепенно се издига нагоре, описвайки дъга.Song звучен и сложн

а.Тя чу категорично "chrrr" и Уистлър, свободно "на духовенството."Той имитира гласовете на някои други птици: Селска лястовица, друга кокошка, конопарче, коприварче-barsuchku, свирки Gopher, билкар, различни други звуци.

Живопис

Дебелоклюна чучулига има основен цвят кафяво-сив оттенък.В задната част на шията, раменете и предната част на задните пера са тъмни и светли nastvolyami съсирена ръбове.

Тъмно nastvolya в nadhvoste много мек.Покриването малка крило сивкаво-кафяв цвят, големи и средни - тъмно кафяво, младият повторно охра или бледи червеникави краища.Краищата на самолетни перата вторични с леки, почти бели петна.Управление екстремни бели бази с вътрешния платна кафяво;на ръба на втората двойка с широк бели ръбове, всички други - малки бели петна;всички вторично чифт кафяви монохромен.

коремни части са бели птици.В страната на главата сиво-кафяви нюанси;над очите има руса вежда.Като цяло черно петно ​​върху всяка страна на реколтата.Основната част на гръдния кош и гуша с тъмно кафяво и сиво ивици.Gray страна като underwings, едва напоследък има бяла граница.Тъмните кафяви очи са.Лапи и клюн бледо кафяво.

Habitat

Дебелоклюна чучулига тревопасните живота, както подсказва името, в откритите пространства на степта, която има добре развита тревно покритие.

птици живеят в следните страни: Албания, Армения, Азербайджан, Алжир, България, Афганистан, Гърция, Босна и Херцеговина, Египет, Грузия, Йордания, Израел, Иран, Ирак, Италия, Испания, Кипър, Казахстан, Ливан, Киргизстан,Македония, Либия, Молдова, Мароко, Португалия, Палестина, Румъния, Русия, Сърбия, Саудитска Арабия, Словения, Сирия, Тунис, Таджикистан, Турция, Туркменистан, Украйна, Узбекистан, Хърватия, Франция, Черна гора.

Мощност

Подобно на всички други чучулиги, през лятото Дебелоклюна чучулига Емисия изключително на животинска храна.Той се храни, бързо течаща през земята, и всичко, което sklevyvaya тя ще падне на тревата и земята.Понякога той се готви да полети и разглежда върховете на храсти.Неговата голяма човка често плътно измазани с кал.Това се дължи на факта, че тя произвежда от почвата малък ларви на насекоми.Човка той може да проникне ледената кора от сняг, а изпод него за производството на тревни семена.

Дебелоклюна чучулига всеядни.Той яде големи насекоми - копра, скакалци, балада и дрОт останалата част от насекомите са най-вероятно да Буболечките на тъмни места, гъгрици, ядки, бръмбари, листни Olenka, бръмбари зърно, както и ездачи, мухи, пчели, оси, мравки и др.Нещо повече, паяците - тя също е любимо лакомство птица Дебелоклюна чучулига.Тя Яденето, както виждаме, че е много гъвкава.Повече от другите, той яде правокрили, защото тяхната структура е по-разнообразна.Това яде малки бъгове, скарабей, бръмбари, гъсеници и мравки.

Възпроизвеждането

Current полети и пеене продължава от март до средата на юли.Така първата зидарията беше белязана от Жданов Borovikov в края на март.Стени са намерени и до средата на юни.

Подобно на другите чучулиги, с костюми под един храст трева в ямата, големи сенки и маски.Тя е изработена от изсушени листа и стъбла от треви и тънки корени.Както обикновено, сърцевинния слой включва тънък материал.Периодично, тя се намира в купчината конски тор суха.Съединителят може да бъде най-вече 5 яйца, понякога 6 броя.Яйцата са доста мрачни, зеленикаво или почти бял основен цвят с разнообразие от маслини или кафяво, леко размазани петна, които са удебелени с тъп край.

One женската мъти яйцата в продължение на шестнадесет дни.Това подаване на гнездото трае около десет дни.

който напусна пилетата новооткритите гнездо от средата на май до юли, когато се оказа, достойни номадските стада, които се хранят с тръстика, степи, пътищата и разнебитени с останалата част от чучулиги.В края на лятото, има огромни ята от птици - 200 вида.Така миграции продължават до късна есен.Често те добавите до реален полет есен.Те покриват опаковката може да бъде намерен и в южната част на областта.На номадски стадата през есента е много шумна.В същото време при добри метеорологични чучулиги пеят и скочат като пролетта, с песента.

сънна

Възрастни чучулиги, като останалата част, сменяне на перата се случва само веднъж в годината, около месец август.Chicks са недоразвити покритие перо, което заменя първото гнездо оперението, се заменя от своя страна от падането на първата сериозна екипировка "за възрастни".

номер

Дебелоклюна чучулига - на "пейзажна" масова птица.Обитава в района на сто метра от парните изпарения е не повече от 2 двойки на 1 хектар.