Защо намалява броят на полярните мечки в Арктика?

White, или полярна мечка - мощен и красиво животно, истински символ на Арктика.Въпреки това, местните жители на Севера е под заплаха.Броят на полярните мечки в Арктика през последните години е значително намален.Учените казват, че половин век по-късно, те не могат да останат на планетата.През 2008 г., полярната мечка е обявена за застрашен вид, и донесе в Червената книга.

Защо намалява броя на полярни мечки?

зоолози дават няколко причини за намаляване на популацията на полярната мечка.Сред тях са природни и антропогенни фактори.

Една от основните причини, поради намаления брой на полярните мечки, могат да се считат за глобално затопляне и свързаното свиването на полярните шапки.Това силно се отразява върху живота на полярна мечка, като този звяр е живял от ловни печати.През последните 30 години, площта на ледовете в Северния ледовит океан се сви до 5.02 милиона квадратни метра.km срещу средната стойност на повече от 7 милиона квадратни фута.км.

затоплянето на климата

Изменението на климата е

довела до затопляне на водата в южната част на Северния ледовит океан.Някои студена обичащи риба (например, Arctic треска) са преминали в по-северните райони.А зад тях и се премества от населението на опръстенени уплътнения ловувани полярна мечка.Някои от мечките отиде за уплътнения на север, а останалата част се изпитва големи трудности с храна.В резултат на мечките не започват да ядат техните обикновени храни - Птичи яйца леминги, горски плодове.

глад животни са по-склонни да отидат в къщи на хората.В търсене на храна, те обиск на боклука и депата, са опасни за хората.Такива животни са заснети, което също обяснява защо намаляването на броя на белите мечки.

Също така, хранителни остатъци от храна, и те често поглъщат такива опасни неща, като пластмасово фолио, найлон мрежа за продукти, парчета от стъкло, гравирани на остатъчни вещества от битовата химия.

Lifestyle

Този мощен и пъргав звяр на скитник.През пролетта, когато ледът започва да се топи, белите мечки отиват на север.Роуминг от леден къс, за да леден къс, те правят дълги скокове.Ледената вода те се гмуркат по време на лов или да се преместят в друга леден къс.

затоплянето на климата е довело до факта, че в резултат на леда става по-тънка и по-малко издръжливи.По-лесно е да се прекъсне и се разпада под стрес.Следователно, полярните мечки имат да плуват на дълги разстояния, отколкото преди.Това се дължи на огромна загуба на енергия, откъдето идва и необходимостта да се възстанови повече на храната.The Къбс също просто не може да надделее над такова пътуване и да се удави.

поради променящите се условия на лед, много женски мечки не разполагат с време, за да се върне в земята, за да продължи състезанието.Все по-често, те трябва да се копае бърлогите майчинство директно върху леда, което увеличава риска от смърт и малки деца, както и най--мечка.След появата на малки, и хранене от тях й отнема много сила, и излезе от бърлогите си, за да го издирват, не може толкова дълго, колкото децата няма да могат да я последва.

Лов

Друга причина, поради намаления брой на белите мечки е бракониерството.Докато те са били уловени само за няколко коренните жители на Севера, че не е забележим.Но когато мечките започнаха да ловуват с модерни оръжия, с помощта на хеликоптери, броят на застреляни животни се е увеличил драстично.Организираната цялото турне на лов полярна мечка.А кожата убит Arctic хищник после гордо показа на гостите.

Сега полярната мечка е защитен, но бракониерите не е пречка.

Заболявания

Учените се опитват да установят по-точно, защо е намален броят на полярните мечки.Отговорите са различни.Сред причините се нарича болестта, като трихиноза.Тя се причинява от паразити, живеещи в мускулите на животни.В допълнение към полярни мечки, те все още се разболяват лисици, шейна кучета, тюлени.Някои смятат, че това заболяване е доведена до Северна хората.

Няма никакво съмнение, че полярните мечки се нуждаят от защита.В противен случай, нашите внуци може никога да знаят за силните и изненадващо красиви звяр арктическите номади, живеещи на суровата север.