Видове мечки: снимката и името.

тези могъщи животни всички ние знаем от детството.Но малко хора знаят какви са различните видове мечки.Изображенията в детски книги често ни запознава с кафявите и белите мечки.Оказва се, че в света има няколко вида на тези животни.Ние да ги опозная по-добре.

Външен вид мечка

В сравнение с други мечки хищници, те се различават най-единна вид, характеристиките на вътрешната структура, размери.В момента това е най-големият от наземни хищници.Например, полярните мечки могат да достигнат дължина до три метра и тежи 750 тяло, и дори 1000 килограма!

Животни с ценна кожа е добре разработени подкосъм, това е доста грубо.Козината - висока.Само Малайския мечката не може да се похвали с такова кожено палто - неговата корица е ниска и рядко.

Color варира - от черно до бяло, може да се противопоставя.Сезонните промени в цвета.

Lifestyle

Различни видове мечки живеят в много различни обстоятелства.Те виреят в степите и високите части на планините, в горите и в арктическия лед.В тази връзка, видове мечки се

различават по начина, по който храненето и начина на живот.Повечето членове на тези хищници предпочитат да се заселят в планински или равнинните гори, много по-малко в планините обезлесен.

мечки са активни главно през нощта.Единственото изключение е полярната мечка - животински видове, което е дневен начин на живот.

Bears са всеядни.Въпреки това, някои видове предпочитат определена храна.Например, полярната мечка е почти винаги яде месо от бозайници, панди не трябва да по-добри екстри от бамбук издънки.Въпреки това, те се допълват своя малък размер на животинска храна.

Видовото разнообразие

любителите на животни Доста често питат: "Как много видове мечки, живеещи в света?" За тези, които се интересуват от тези животни, изглежда, че те са безброй.За съжаление, това не е така.Днес, нашата планета е обитавана от видове мечки, списъкът на които е както следва:

  • кафяви мечки;
  • черно;
  • бяло;
  • Himalayan;
  • спектакъл;
  • леност;
  • biruang;
  • панди.

Там подвидове и разновидности на тези животни, но ние ще обсъдим това в друга статия.

Тези мечки са големи и привидно тромави животни.Те принадлежат към разред хищници, семейството на мечка.Дължината на тялото -. От 200 до 280 cm

Това е доста често срещан вид.Кафявата мечка живее в целия горите Евразия и Северна Америка.В днешно време, този хищник напълно изчезне от територията на Япония, въпреки че в древни времена е било общо тук.В Западна и Централна Европа, кафявата мечка може да се види много рядко, в някои планински райони.Има основание да се смята, че в тези области той е застрашен вид.Кафявата мечка е все още широко разпространена в Сибир, Далечния Изток и северните райони на страната ни.

кафяви мечки - животни уредени.Forest площ, заета от един индивид, може да достигне няколкостотин квадратни километра.Не можем да кажем, че мечките са строго защитени граници на техните територии.На всяко място има постоянно място, където животинската храна, изграждане на временни убежища и бърлоги.

Въпреки заседнал, този хищник да се облегнете години, за да се скитат в търсене на по-големи количества храна за разстояние над 300 километра.

хибернация

Всеки знае, че зимата кафяви мечки спят зимен сън.Преди това той внимателно подготвя леговището си, който се установява в отдалечени места - от островите в средата на блата, в прегради за вятъра.Дъното на зимните си домове Престройте облицована със суха трева или мъх.

безопасно да преживеят зимата, мечки, трябва да се натрупват по-малко от петдесет килограма мазнини.За това, което яде около 700 килограма плодове и около 500 килограма от кедрови ядки, без да броим другите фуражи.Когато издава постно на плодове години, носи в северната част на пробив полетата, засети с овес, а в южната - върху царевични култури.Някои мечки нападат и опустошават техните пчелини.

Много хора вярват, че по време на зимен сън животни спят зимен сън.Това не е съвсем вярно.Те спят доста чувствително.По време на хибернация, животното лежи неподвижно, сърцето му и белодробна система забавя тяхната дейност.Телесната температура на диапазона мечка от 29 до 34 градуса.Всеки 5-10 вдишвания идва дълга пауза, с продължителност понякога до четири минути.В такъв държавния резерв на мазнини по консумира умерено.Ако в този период да понесе да се вдигне из рова, той започва да отслабнете бързо и отчаяно се нуждаят от храна.Такава мечка става "скитник", или както е популярно нарича, мотовилката.В това състояние, е много опасно.

В зависимост от климатичните условия на хищника може да е в режим на хибернация от три до шест месеца.В присъствието на храна в южните райони на мечките обикновено не може да попадне в непрекъснат сън и спя само за кратък период от време.Женските са с едногодишни малките спят в вертеп.

Мощност

Различни видове мечки предпочитат да ядат различни храни.Животни от рода на в най-емисия на плодове, горски плодове и други растителни храни, но от време на време може да има мравки, ларви на насекоми, гризачи, както и доставките на зимата.Pretty редки мъже организират ловни горски копитни животни.Въпреки очевидната тромавост, кафяви мечки могат да бъдат много бързи и гъвкави.Той тихо се промъква към жертвата си и я хваща по бърз преобръщане.По този начин скоростта му достига 50 km / h.

полярни мечки

IUCN - The Световния съюз за опазване за първи път от няколко години е разширен списъкът на животните, които са на ръба на изчезване.Имаше нови видове.Полярните мечки заведени не само в международния списък, но в Червената книга на Русия.Днес те наброяват едва 25 хиляди.Според учените, това население в следващите 50 години ще бъдат намалени с почти 70%.

редки видове мечки (снимката виждате нашата статия), които последно са бели и лицата, засегнати от индустриалното развитие на Арктика, замърсяването на техните местообитания, глобалното затопляне, и, разбира се, бракониерството.

Поява

Мнозина вярват, че бялата, полярна, север, морето или oshkuy - един вид бели мечки.В действителност, така наречената един вид хищен бозайник от семейство мечка, кафява мечка близък роднина.

Нейната дължина - три метра, тегло - около един тон.Най-големите животни са открити край бреговете на Берингово море, най-малката - в Свалбард.

полярните мечки се отличават от другите видове дълго палто и плоска глава.Цветът може да бъде напълно бял или жълтеникав цвят.През лятото, козината става жълта, когато са изложени на слънчева светлина.Кожата на тези животни черни.

Soles лапи защитени коса, да не се подхлъзне на леда и да не се замразява.

начин на живот и хранене

Според учените, полярна мечка - най-хищнически на цялото семейство.В края на краищата, той практически не се консумират растителни храни.Различни видове мечки (чиито имена и снимки са на разположение в нашата статия) е почти никога първата атака човек.За разлика от своите братовчеди, полярната мечка е често ловува хора.

Основно "меню" от тези хищници да печати, предимно опръстенени печати.В допълнение, той яде всякакви животни, които той може да убие.То може да бъде гризачи, птици, моржове, китове заседнал.За най-опасни са китовете-убийци на хищник, които понякога могат да атакуват във водата.

Възпроизвеждането

През октомври, женските започват да копаят вертеп в снега.В средата на ноември, те се заселили там.Бременност трае 230- двеста и четиредесет дни.Къбс са родени в края на зимата Arctic.За първи път женската носи потомство, когато тя навърши 4-6 години.Къбс се появяват веднъж на всеки две или три години.Кученцата е от един до три малки.Новородените са безпомощни, с тегло около 750 грама.Децата започват да се види в един месец, два месеца по-късно те растат зъби, бебетата започват постепенно да се оттегли от рова.Мечката, те не напускат години и половина.Полярните мечки maloplodovity, така че техните номера твърде бавно се възстановява.

Черно Bear

Тя се нарича американската черна мечка.Дължината на тялото му 1,8 м, тегло - 150 кг.Bear има рязко муцуната, високи лапи с остри нокти и дълга, къса и гладка черна коса.Понякога цветът е черно и кафяво, с изключение на светложълто муцуна.

черна мечка яде само растителна храна - ларви, насекоми и дребни гръбначни животни.

бременни женски издържа до 210 дни, малките са родени през януари и февруари, с тегло от 400 грама, да остане с майка си до края на април.

хималайска мечка

Този звяр в размер дава кафяво.В допълнение, тези видове се различават външно носи.В Хималаите носи тънко тяло, слабо лице, големи уши.Дебела и пухкави палто обикновено е черен цвят с бял, понякога жълтеникаво петно ​​на гърдите (с формата на буквата V).

Големи възрастните могат да достигнат дължина от 170 см и тежи 140-150 кг.Habitat - Източна Азия.На запад тя може да бъде намерена в Афганистан, Индокитай, в южните склонове на Хималаите.На територията на нашата страна се срещат само в региона Усури, на север от река Амур.

пролетта черна мечка се храни с миналогодишните жълъди и кедрови ядки.Summer удоволствие угощава буйни треви, горски плодове и насекоми.Има доказателства, че в Южна Азия, тя често се нападнати от домашни животни могат да бъдат опасни за хората.

къбс на носилка, обикновено две.Тяхното тегло не надвишава 400 грама.Те се развиват много бавно, дори в ерата на месец и половина, напълно безпомощен.

очилата мечка

видове мечки, ние продължават да учат, запознаване с коренното население на Южна Америка.Той се установява в планините - от Колумбия до Северна Чили.Тя очилата мечка - животно не е много голяма.Неговото тяло, не повече от 1,7 метра, тежи около 140 килограма.

мече покрита с дебел, рунтава козина на черно или черно-кафяв цвят, с бели петна около очите (за това е въпрос на името му).Предпочитат планините като животно често се появява по склоновете ливадни.Биология му е добре изяснен, но в същото време, учените го тревопасни около семейството считат.Той е фен на листа и корени, плодове и клонки от младите храсти.Понякога за любим деликатес, той се изкачва по високите палми, разбива младите клони, а след това ги яде на земята.

леност понесе

за нашите съграждани животни на последно място в нашия списък - това е една екзотични видове мечки.Снимки и имена на тях можете да видите в многобройни местни и чужди публикации за животните.

леност мечка - жителите на тропическите страни.Той живее в горите на индийския субконтинент и Цейлон.Дължината е до 1,8 м, тегло около 140 кг.Това е доста тънък животните на високи крака с огромни нокти.Муцуна донякъде посочи.Гърдите светъл V-образен прорез.Мечката е активен през нощта.До ден той е заспал, докато (което е типично за този вид само) е изненадващо силен хъркане.

леност яде предимно плодове и насекоми.С огромни нокти, той лесно се разпада гнило, порутени стволовете на дърветата, а след това той привежда в действие невероятно устройство, което може да напомни на помпата.Дългият муцуната на животното има много мобилни устни, които се простират, образувайки един вид тръба.

Gubachev нямам горната резци пара, в резултат на устата има разминаване.Тази функция позволява на животното да се извлече термити.Първо той взривява на "дома" на насекоми всички прах и мръсотия, и след това дърпа плячка в една тръба през удължени устните.

леност Чифтосването се провежда през юни, седем месеца се появяват 2-3 хлапе.В приюта с майка си те прекарват 3 месеца.На първо място, бащата се грижи за малките си, което не е характерно за други видове от мечка.

Panda

Това животно, дълго 1.2 m и с тегло до 160 кг, живее в планинските гори на западните провинции на Китай.Той предпочита самотата, освен по време на чифтосване.Тя обикновено през пролетта.

Потомствата появява през януари.Роден предимно 2 малки, с тегло около два кг всяка.За разлика от другите мечки, голяма панда не попада в зимен сън.Храни се с различни растения, корени от бамбук, понякога дребни гризачи и риби.

biruang

Така наречената Малайския мечка.Той е най-малкият член на семейството мечката.Дължината на тялото не надвишава 1.4 m, което представлява увеличение от не повече от 0.7 m, тегло - около 65 кг.Въпреки скромните си размери, в сравнение с този човек, животното е силна.Biruang има кратък муцуна, големи лапи с мощни извити нокти.В тялото на животното, покрита с гладка, къса права черна коса.На гърдите има бяло петно ​​или портокал, във формата на подкова.Муцуна - портокал или сиво.Понякога, има и светне.

biruang - нощно животно, така че той спи през деня, и се радваше на слънцето, в клоните на дърветата.Между другото, това е много изкачвания дървета и перфектно се настани удобно да ги чувства.

подхранва от младите филизи.Женската носи две кученца.Животното заспива.