Къде са лъвовете?

Днес има много истории и легенди за начина на живот на цар на животните.Но да се разграничат истината от измислицата за това как и къде живеят лъвове, ще трябва да се разберат по въпроса.Наистина, сред многото животни на нашата планета, тези хищници са разпределени изключителна сила и власт.Величественият грива и оглушителния рев на лъв наистина даде царско поглед.И дори в поведението на животното представи уникални кралски маниери.

сериозен хищник

Без значение къде живеят лъвове - в диво или в плен - те винаги са сами.Този огромен мощни хищници, притежаващи голяма мобилния си телефон, гъвкаво и мускулесто тяло.Те са много бърз и пъргав бягане.Тези хищни котки имат мощни челюсти и големи зъби, което позволява да се запази дори и като недребноклетъчен дивата природа като гну.И с нокти, за да разкъсат плячка за лъвовете обикновено не е проблем.Но това не е всичко!Оказва се, че на езика на животните, осеян с тръни, което му позволява да се грижи добре за кожата си, улавяне и премахване на бълхи кърлежи

.

разбира се, на която континент живота на лъва, зависи от много неща: пътя си на живот и разнообразието на храните, произведени, а дори и външен вид.Днес в диво животно се среща в Африка и Азия.Въпреки това, в света има и адаш на земните хищници - морски лъв.И въпреки, че имената, които те харесват, самите животни са много, много различни един от друг и ги смесват напълно невъзможно.

Lifestyle

Lion - представител на котката, която е в състояние да се търси, без да мига към слънцето.За това, и те го наричат ​​цар на животните.Начинът на лъвовете живеят, как да оцелеят в дивата природа и в борбата с мъжа, той заслужава заради уважението и вниманието.

Жилищна тези хищници семейства, така наречената гордост.Те обикновено се състоят от една или две мъжки, няколко лъвици и малки.Възрастните лъвове окупираните територии на защитено местообитание гордост като случаи на злоупотреба от страна на мъжката самотен появят доста често.Лъвиците са ангажирани в лов и отглеждане на потомство.Къбс прекарват дни и падам игра, разработване ловкост и бързина, те ще трябва в бъдеще.Средният брой на Pride е около двадесет частни лица.Собствеността

Lion прилага за десетки квадратни километра открити пространства и зони, покрити с храсти.

Важно е, че в царството на лъвовете са много копитни.Поради техния брой зависи от изобилието на плячка котешка храна.

азиатски лъв

Къде са лъвовете, наречени азиатски, не е трудно да се отгатне.Техните местообитания са разположени в Girskogo гора в северо-западната част на Индия.Този подвид на семейство котки понякога се наричат ​​индийски, бенгалски или персийски.

азиатските лъвове е доста сходен с техните африкански братовчеди, но далеч по-низши от тях по размер и тегло.Освен това, оцветяването на косата варира от червеникаво-кафяв до нюанси на сиво и черно.

Жилищна индийски лъвове е само 1412кв. км, и е дом на повече от 359 не частни лица.Те ловуват тези диви котки в редуването на храсталаци гори с полета.Колко лъвове живеят в тези области, е трудно да се каже точно.Сега повечето от тези земи постепенно в капан хора.Predators трябваше да им даде изобилие от техните ловни райони.

Оцеляване на индийските лъвове

Днешните индийски лъвове трябва да споделят тяхната територия не само с хората, но и с други диви котки - индийска леопарди и Бенгалия тигри.Но преди няколко столетия те контролирани колкото до бреговете на Гърция.Имало е случаи на физически лица, които отговарят дори по поречието на река Дон.Според древна легенда, в Русия последния Бенгал лъвът се е самоубил Княз Игор в десети век.

през 1907 г. на тези животни е само на тринайсет видове.Но невероятните усилия на човек е в състояние да им опазиш живота в плен.Защитеният природен резерват, който е дом на лъвове, и днес, експерти са постоянно се борят за живота на тези животни.

African Lions

африкански лъвове живеят в Централна Африка.Тези стопанства включват областта савана, които могат да се настанят огромна жизнена поливане.Основната украса на мъжките на тези животни е перфектна грива покриваща главата, гърдите и шията.Тяхната дължина тялото достига 240 см, тегло - 230 кг.Ръст и тегло лъвиците малко по-малък.Герб на тези диви котки е къса и дебела.За разлика от своите азиатски роднини, цвета на кожите от тях варира от светло жълто до наситено пясък.Грива мъжете малко по-тъмен от този на основния цвят.

въпрос, по който континент лъв живее в Евразия и Африка, проблемът с унищожаването на едно и също лице.След преди около двадесет години тези африкански хищници са повече от 230 хиляди.Днес техният брой е намалял с десет пъти.Причината за това е човешки враждебност.Заради зачестилите нападения над популацията от говеда на лъвове в битка с използване на отровни примамки или оръжия.Това е причината за катастрофалното намаляване на селскостопански животни.

Lifetime цар на зверовете

говорят за спасяването на живота на дивите котки, не може да не мисля за това как много лъвове живеят в дивата природа.Все пак, ако сравним тези хищници в други животни, тяхната продължителност на живот е доста малък.За разлика от общата теория на относителността лъвове в плен, в дивите лъвовете рядко живеят до тридесет години.В крайна сметка, до петнадесет години те са много отслабена, което не им позволява да поддържат своята власт над семейството.Освен това, много хора не живеят до тази възраст, защото на боеве с други мъже.Lioness очакваната продължителност на по-дълъг живот.

Случаи, когато лъвовете са убити при сблъсъци с крокодилите, които са само техните физически и смъртни врагове.Сред тях е вечната борба.Ако лъв може да убие крокодил на сушата, крокодилът ще въздаде във водната среда.

Мощност Pride

любимото лакомство е лъв месо.Въпреки това, той служи като основна храна, която използва животно.Само за една година Лео консумира около петнадесет големи животни, който достига средно тегло от сто килограма.Интересното е, че високо заплатените лица са издръжка лъвица.Но когато започва вечерята, първия подход към храната Pridelord.Той е този, който избира сливата и яде женските почивка, както и младите хора.Lion семейна вечеря веднъж на три дни.Всеки член може да изразходва около осемнадесет килограма месо.След хранене, гордост отива да пие.След обстоен семейна вечеря започва да спи, която може да продължи около двадесет часа.

е да се отбележи, че в местообитанието и ловен диви котки са винаги глутница хиени и чакали.И често лъва гордее щедро споделя с тях, произведена храна.

Lion Hunt

най-често лъвовете ловуват елени, зебри, антилопи, жирафи понякога.Нито са изключение в този случай и други подобни животни.През деня, гордостта на лъвове се опитва да се отпуснете на сянка, а при падането на нощта отива на лов.Като цяло, четиричленно семейство риба поне веднъж седмично произвежда за себе си голямо животно.Лео, който има специална роля по време на лов, страшно и отвлича вниманието на жертвата.Неговите роднини са в засада, криещи се в тревата и бавно пълзяха.Специална кървава работа обикновено се извършва лъвове, и стария мъжки управлява цялостния процес.

Въпреки това, най-често това е лъвицата се dobytchitsami за гордост.Те обграждат приятно животните и бавно се приближи към него.След избора на времето, една от лъвиците тежък удар голяма лапа почука на жертвата надолу и се впива зъби в гърлото.Една атака на четирите краища за ловци успешно.След лъвиците нахвърлиха върху плячката, то се появява в целия си блясък, а мъжкият лъв, който ловко скачайки, може да достигне скорост до 60 km / h.

репродукция и потомство

Lions са много миролюбиви животни.Може би затова те се размножават по всяко време на годината.За чифтосване, мъжкият се приятелката му от мястото, където лъвовете живеят.В Африка, за разлика от азиатските роднини, имат лидера може да бъде от четири до шест лъвиците.Когато гестационен възраст на жените е три и половина месеца, той оставя семейството да произвеждат потомство.За да направите това, лъвица избира кътче в гъстите храсти.

лъвчета се раждат слепи и безпомощни.Кожата е покрита с петна от тях, които изчезват като пораснат.Средният брой на бебетата се раждат варира от три до пет лица, като по-голямата част оцелява не повече от половината.Те се хранят малките майчиното мляко, но в ерата на седем месеца да започне да се яде месо.За да се присъедините Pride деца от изпълнението на два месеца.Лъвовете се считат за възрастни на възраст от само пет години.

морски лъвове

Говорейки за лъвове, човек не може да забрави за своите съименник вода - морски лъвове.Тези перконоги, които нямат прилика с диви котки, имат много общо с печатите.Единствената разлика е, че те не се опитвайте да далечни миграции и зимуване останат с техните банки.Къде морски лъвове живеят, има огромна площ с буйна зеленина, и няма горещите дни в Савана.Почти всички от тези животни живеят в студените води на Северния Тих океан, както и в южните части на Тихия океан и Атлантическия океан океаните.За тяхното място на живеене са бреговете на Северна Америка в областта на полуостров Калифорния, островите Галапагос и югоизточната част на Японско море.

морски лъвове се хранят с риба.Понякога, за да я хвана, те трябва да се гмуркат на дълбочина от деветдесет метра.Също така в диетата на перконоги може да съдържа миди.