Слабо познати области резидентни - степна Лун

Тези малки грабливи птици отряд сега рядко се вижда в откритите пространства на страната ни.Лун Steppe - т.нар застрашени видове птици, които въпреки това е достойно за внимателно проучване.Нека да видим как тя се различава от конгенери защо населението намалява.

може да се окаже, че изпод краката на пътника ще лети птица светло синьо-сив цвят.Ако той извиваха по области Zauralye, а след това с голяма вероятност може да се твърди, че той се е срещал с члена на семейството вече е рядкост ястреб.Тя се нарича степния блатар.Това е съвсем различно от съседите си.

Поява

Лун степ (снимка представени в статията) е оцветен неравномерно.Горната опашката синкав цвят.Дъното като правило, чисто бяло.Женските са по-големи и по-леки, отколкото при мъжете.Експертите смятат, че представителите на този вид "най-доброто обслужване" на всички войнствената.Особено този вид колега е различни тесни крила, които имат една педя до сто и двадесет сантиметра.В полет, това местно лице на степите може да бъде объркан с ча

йка.Само по-внимателно вглеждане, този вид е бързо топене.Лун степна има напълно различно оперение.Най-хубавото е, че може да се характеризира с "белези от шарка".Като цяло, по-сив цвят, белязан от лепенки на тъмно, по-видими по крилата.А жена има бяло "яка" и същите "веждите".Аз трябва да кажа, че яркия цвят на оперението не е светла и слаба.

Habitat

Лун степна урежда, както подсказва името, сред полета.Той предпочита пустош, така че сега може да се намери само в Урал.В Кавказ, Южна Сибир и европейската част на това се случи също, но много рядко.Понякога гнездото в планините, тундра.Тези птици на вкус мочурливи места гъмжи от растителност.Там, изберете мястото, където едно малко влага, те правят гнезда.Hawks перфектно прикриване тяхната "сетълмент", за да се избегне превръщането естествена плячка за други хищници.Те не живеят по двойки и малки групи.Гнезда обикновено са разположени на разстояние на сто метра един от друг.В импровизирана "селища" може да брои до шест двойки.Лун могат да се срещнат степи и планини.Но там той се спира на плоските "тундрата" области.

Hawks, гнездящи по време на размножителния конструират типичните къщи.За да направите това в земята изкопаха яма пет сантиметра.Излишно е гнездо положи меката трева.Около обикновено изградени "предпазни редут" от по-груби стъбла.В хода са тънки клонки, тръстика или друга.Най-често, парна изгражда гнездото си сред растителността, блата, или близо до източника.По-рядко може да се намери в откритата степ (пустиня).Ако двойката бе избран за живота на преработения края на полето, най-вече, да се изгради гнездо на мъртъв сред развалините на изкоренени храсти и треви.Това е мястото, където жената седи на гнездо, няма да бъде нарушен.

Потомствата

Както всяка хищна птица семейството сокол, блатар снася до шест яйца.Най-често те са от две на четири.Женската оставя на съединителя, докато пилетата няма да фигурират в светлината.Когато има заплаха и двамата родители се опитват да защитават потомството, безстрашно атакува "агресора".Неговият опит да примами далеч от гнездото.Chicks се появяват след 28 дни.И все пак почти половина месеца се нуждаят от постоянна родителска грижа.Мъж разплод през цялото време хранене приятелката си, а след това пилото.Степента на преживяемост на потомството не надвишава петдесет процента.Децата са лесна плячка за хищниците, въпреки постоянната грижа на женската.В първите няколко дни те са покрити с лека надолу, така че вижда отдалеч.Тогава той се променя цвета на оперението.

Заплахи и защита

естествени врагове в този вид малко Хоук.Те включват по-голям грабливи птици като степен орел или погребение.Въпреки блатар населението е постоянно намалява.Основната причина - човешката дейност, която не позволява съхраняването на "фураж" жител на степите.Между другото, блатар не е нервно за храна.Най-често тя ловува дребни гризачи от подпомагане на лице в поддържането на реколтата.Това може да отнеме улов малки птици и насекоми, е, че гущери съдържание.Подобно на всички птици, включени в Червената книга, този ястреб е под държавна закрила.Тя Улавянето е забранено.Информация за разплод отсъства.