Marsh Harrier - гръмотевична буря сладководни

Птицата семейство Accipitridae научно нарича Circus aeruginosus.Що се отнася до нас, тя се нарича джунгла или тръстиковия блатар.Какво яде ястребът, който гнезди, когато носи потомство - прочетете за него в тази статия.Ние също помисли областта на разпространение на вида и неговите регионални характеристики.Сигурно сте виждали тази красива птица с дълга опашка и тесни крила повдигнати зад под формата на писма «V».За нейния полет характеризира с гладка, като планер, плъзгаше ниско над земята, точно в върховете на съцветия от тръстика или острици.Хищните Harrier изглежда като вълк.Да, и това може да се сравни със сивата "подреден гората".След Hawk Reed поддържа екологичното равновесие на езера и блата.

Как действа на тръстиковия блатар

фотография ни показва доста голяма птица.На всички видове блатни блатари - най-голямата и тъмна.Жените са много по-големи, отколкото техните почитатели.Тяхното тегло е 750 грама, с дължина от 60 см тяло.Мъжете не са само скромни размери (550 грама и 50 см), но оперениет

о.Той имаше повече от пъстра: бяло, кафяво, сиво и дори черни пера създадете красива картина.Женските са "облечени" в охра оперение блясък с шоколад и само главата им е покрита с тъмни петънца.Характерна особеност на блатари са дълги (до 43 см) и тесни крила.Те позволяват на птиците да маневрират успешно да мишката върху производството или да планират дълго и мълчаливо над езерото.В Reed LUN дълги крака, които той често използва.Дори строителния материал за гнездото носи не човка и нокти.Bird разграничи и дълга опашка - 23,5-26 см.

Разпределение

Marsh Harrier намира навсякъде в Стария свят, с изключение на Далечния Север.В Русия видът е разпространен от юг към средното тайгата.Ние го имаме - мигрант.Той otkochevyvaet юг дълго преди ледените води - през август в горския пояс през септември в степите.Тъй като населението на южната част на Италия и заседналия начин.Броят на лицата в малкия си лято.През зимата се присъединят птица бе летял от север.По този начин, блатар блато се намира в Северозападен регион на Африка на (до райони с тропически гори), Мадагаскар и Реюнион.Птици от Източна Русия се насочват към зимните в Югоизточна Азия, дори достига до бреговете на Австралия.В тази връзка, има два подвида блатни блатари.Те се различават един от друг мъжки оперение.В западните птиците е светло, кафяво, а на изток - тъмно кафяво, черно на короната.

това, което яде

Marsh Harrier - хищна птица.Плячката й често стават малки водни птици и техните пиленца.Hawk може да убие дори възрастни патица и млада мускусен плъх.Той също така обича да опустошават гнездата.Хваща нокти от водата и зейналата риба.Не се колебайте да предприемат жаби, малки животни (воден плъх), мърша.Ако езерото не може да бъде всичко, за да се изравнят мухи в пустинята, където те се хранят сухоземни животни и птици - чучулиги, съсели, jerboas, змии и дори голям скакалец.По този начин, тръстиковия блатар - не само правилното блато (тъй като тя се храни с мърша и ранени игра убити, но не е намерен от ловците на патици), тя разрушава вредните гризачи и насекоми в полетата.Устойчивостта на приятелска двойка може да даде блатари чайки.Тогава хищници са принудени да търсят храна далеч от езерото.Те могат да навредят на ферми за птици, кражба на пилета и патици.

Как тръстиковия блатар породи

номадски птици идват, когато водите са освободени от леда.Моля ви, елате мъже, които извършват демонстративни кръгчета с остри завои и с балон над желаната територия.Тези птици обикновено моногамна, но понякога тя също така се случва, че мъжкият придобива малък харем.Тогава гнезда са разположени близо един до друг.Полагане в Looney тромава достига един метър в диаметър и 0,5 м височина.Материалът на миналата година са острици, тръстика и други крайречни растителност.Тръстиковия блатар гнезди в уединени места - сред тресавището на торфените блата и на островите.Женската снася 4-5 големи (до 5 см) от бял със зелени и охра пъстри яйца.Тя ги мъти всичките 35 дни, а мъжът й носи храната си.Новородените пиленца жълт пух и само главата се бели.След сънна добавят те тъмни петна около очите.Chicks започват да летят на четиридесетия ден.

Lifestyle

Интересното е, че блатар блатото, като хищник, никога не преследва плячката си.Той предпочита да пропусне птиците или животните, от повърхностните води, както и сухоземни животни - когато седи на земята.По време на гнездене Лун проведе в близост до езеро или блато, и само тогава, когато пилетата растат, отива в търсене на плячка в околните поляни или области.На горещ следобед Siesta птици се организира в гъстите тръстики, но най-ненаситен апетит прави Yastrebkov непрекъснато обикалят над повърхността на водата.Неговата писклив "kiyyuyu-kiyyuyu-kiyyuyu" често може да се чуе в гората, близо до малък очите Ozerets с блатисти банки.Блатар крака толкова силни, че тя е в състояние да отнесе теглото на плячка.Но на земята, той се премества с неохота, предпочитайки да прекарват времето си във въздуха.