Кой е на бизона джудже?

Bulls (лат. Говеда) принадлежат към подсемейство на големи гръбначни животни.От друга страна, те са разделени на няколко родове, състояща се от бикове, биволи, бизони и антилопи.Най-малките членове на подсемейство са Asian воден бивол (лат. Bubalus) Tamaroa и Anoa.Тя е за тях и ние ще говорим днес.

Tamaroa

Tamaroa (Anoa mindorensis) - Philippine джудже биволско, уникални животни, които живеят на остров Миндоро.Това е малко по-голям от размера на овца.Ръст бик-джудже при холката - не повече от сто и двадесет сантиметра.Шията е дебела, рогата са малки, триъгълни, леко извити назад.Цвят на тялото тъмно кафяво.Въпреки малкия си размер, бикът се счита най-големият остров животните.

Дълго преди Филипините се превърна в испанска колония, див бивол джудже Tamaroa е бил широко разпространен по островите и позира сериозна заплаха за жителите там.Bull имаше великолепна реакция, много бързо бягане, имаше великолепна визия и остър слух.Населението е било доста значимо, защото местните се ловуват биволско джуд

же внимателно.

причина изчезване

С появата на островите на представителите на цивилизования свят, които притежават огнестрелно оръжие, ситуацията с броя на Tamaroa започна бързо да се влошава.Ловците оценени и нежна и вкусна плът на животните, както и на кожата, от която го произвежда висококачествен велур.През последните сто години значително се увеличи населението на остров Миндоро, което е довело до разширяване на обработваемите площи, където пространство-малките бикове почти изчезнали.

Днес джудже биволско Tamaroa е на ръба на изчезване.В края на миналия век, приблизителния брой на животните не е повече от двеста парчета.Bulls са живели отделно и отдалечено един от друг, което не им дава възможност да се срещнат по време на размножителния период.По-голямата територия на острова не позволява да се съхраняват данни за останалите животни.Опитвайки се да се запази и да се увеличи броят на застрашените воден бивол, зоологически градини в света с голяма трудност може да ги получите в количество желания за отглеждане в плен.

Филипинските правителствени агенции са одобрени защитени зони за младите бикове и наложени строга забрана за тяхното заснемане.Въпреки предприетите мерки, заможни туристи все още си позволяват да подредите скъпи пътувания лов, унищожаване на остатъците от населението.

Anoa

джудже биволско нарича Anoa Индонезия (Bubalus depressicornis).Това е още по-малък, отколкото Tamaroa: височина при холката - от шейсет до сто сантиметра.Тегло на най-голямата индивида достига триста килограма.Bull изглежда лилипутския прилича на миниатюрна антилопа.Не дълги прави рога са сплескана форма и изпратени обратно малко.

Основно място на местообитанията му - на остров Сулавеси.Индонезийските закърнели бикове са разделени на два вида: Anoa равнините и планините.Възрастни биволско живеят в равнинни горски територии, имат малко вълна и покрита с рядка кестенява коса или черни нюанси.В главата, шията и краката имат бели петна.Anoa рядко се отклоняват в малки стада, често държат самостоятелно или по двойки.Внимателното животните направи един мъж, който в продължение на много години безмилостно унищожени телци за ценната месото и кожите.

Хранене и размножаване

Миниатюрни див бивол (Сулавеси, както я наричат) - една тревопасни животни, които се храни с листата, младите филизи и овощни дървета, събирането им на земята.Plain Anoa обитават блатисти гори на острова.Те обичат да са в близост до вода, особено в горещото време.Има биволско удоволствие яде водни растения, плуване и лежи в калта.Умножете малките бикове, независимо от сезона.Инкубационен трае бебета по-малко от една година.Телетата са с дебелина златисто-кафява коса.Средната продължителност на азиатския див вол на живота не е повече от двадесет години.За съжаление, в дивата природа, те рядко се живее дълго.

Въпреки забраната, местното население продължава да ловува редки животни.От кожите и рогата изработени костюми за обредни събития, както и за продажба на туристите.

Удобства

В сравнение с равнинните животни, планинско джудже биволско Anoa все още е по-малък и по-лек.Това, че той принадлежи сред закърнели палмови бикове в света.Вълнени възрастни е плътни и лъскави от ранна възраст.Цветът на тялото - от тъмно кафяво до черно.Стомахът има по-светъл нюанс от гърба.Бели петна отсъстват.Horns малка конична леко се наведе назад.Маломерните бикове живеят в усамотение в планинските гори на Сулавеси.Поради отдалечеността на човешкото достъп до тях е ограничен и горите биволско са по-тихи от своите обикновени колеги.

точният брой Индонезийски Anoa живеещи в дивата природа не е известно.Записването се извършва само в зоологически градини в света.В опит да запази населението, хората се опитват да се размножават животни в плен.

Всички бикове джуджета включени в Червената книга на света като животни, застрашени от изчезване.