Wildlife: скатия - птици пеят!

скатия - птица гора.Това е смешно как създаването бе избран от обикновен борови гори и планини.Вие имате възможност да се срещнем с тях в централните, северните и източните части на Европа, в Източен Сибир и в Мала Азия.

Поява

Мъж боядисани в жълто-зелен цвят с тъмно обратно, като някои петна кафяво и по-леки на гърдата.Wings - черен и зелен с жълти напречни ивици.На главата му изписана "шапка" в черно и тъмно "брада".Женската не е "шапка", всичко е сиво-зелен цвят с по-светли петна.Интересното е, че младият скатия (снимка мъж - в статията) е много подобен на женската.Тези птици са много остър и силен клюн, който откри с никакви проблеми с елхови шишарки и остри нокти да им помогне да останат дори и на най-тънките клони и екстракт от семената, с наведена глава.

Air "акробати"

скатия - птица общителен и изключително мобилни.Те летят много бързо и вълнообразни.Те могат да се преодолее огромна площ на голяма надморска височина.Понякога чувам канарчето е много по-лесно, отколкото да се види.Док

ато по време на полет, те постоянно се "Говорехме" един до друг.От това става ясно, че рояк от чинките непрестанно "бръмчи".

Rookery

Както казахме по-горе, скатия - само гора птица.Основно място на обитаване - това е смесени гори, много рядко - широколистна.Ако искате да намерите гнездо на тези птици, имате доста пот, защото това ще бъде много трудно да се направи.По време на гнездене siskins държат много внимателно.Женската избира най-високото място за самостоятелно изграждане на гнездото, внимателно маскиране си.Екстериорът е деликатен, преплетени клони.В същото време те трябва да са в един слой от паяжини и пашкули от насекоми, суха трева и кълнове лишеи.Inside женската доста меко облицовани с трева, пера и кожи.Понякога мъжкият продължава да помогнете я направя гнездо, с което броят на "Материали".В крайна сметка, но все пак да помогне!Родословието

пролетта птица скатия дава първото си дете!Хранене "бебета" са включени и в двете мъжа и на жената.След няколко седмици chizhata млада започнат да летят в различни квартали.Кога ще втората-гнездо (юни-юли), е израснал между siskins и все още е доста млади форма смесени ята, които са изпратени да бродят заедно. Зимуване

скатия - прелетни птици.Например скандинавските зимни птиците летят на юг.Те могат да останат в централната част на Европа, и да летят до Средиземно море.Chizhi, които живеят в планинските райони, слизат в долината, спиращ на места, където расте бреза и елша.Семената на тези дървета е основната храна на птиците по това време на годината.С началото на март прасенце обратно в родината си.Интересното е, че ухажване започва преди полета - през февруари.През този период, мъжките пеят в завладяващ и трепет, плаващ около женската, а някои от тях дори пишат кръгове с опашката си.Тези птици просто обичат да плуват.Това се случва, че през зимата те са толкова много, че дори vymoknut не може да лети.И: siskins - това пойни птици.