Домашни любимци тропическите страни - лъвове и слонове

фауната на нашата планета, въпреки всички усилия на човека все още е много богат.Много животински видове живее във всички географски ширини, от Северния полюс и Антарктида приключва.В горещ климат, особено много от тях.Вземете, Африка и неговата "голяма пет".Така че ние нарича пет жители на този континент: биволско, носорог, леопард, слон, и, разбира се, на лъва.В нашите умерен климат горещи страни тези животни се срещат само в зоологически градини.И Африка за родния си дом, и можете да ги срещнем там в дивата природа.

Всеки знае "цар на зверовете" лъв.По-рано, тези хищници бродели просторите на Евразия, Северна Америка и в Африка.Но хората унищожават много представители на "кралския" тип.И в наше време, тези животни се срещат само топли страни на юг от пустинята Сахара в Индия, където само малък население оцелели тези хищници.

лъв, за разлика от другите котки, има ясно изразен полови белези.Разграничава от мъжки пол от женско присъствие на голяма грива.И една поговорка, която казва, че котката ход

и само, за тези членове на света на котка не се прилага.Тези животни живеят в тропическите страни гордее, че е един вид социални групи.Начело на Pride е най-големият мъж.Като ръководител на клана, той се отнася единствено до защитата на нейна територия, и, разбира се, от вида на разширение.Също така, тази група включва няколко женски и млади потомство.

И на "раменете" на женските лежат тежки отговорности за производство на храни и образованието на младото поколение.Периодът на бременността трае лъвица в рамките на 100-108 дни.И всеки един от тях може да донесе 2-3 коте.Понякога, но рядко, че лъвица води четири и дори пет малки.Веднага след отелването, тя се храни децата далеч от гордостта, в някои уединено място.Но поради група си лъвица не спира.След това, когато котенцата ще стават по-силни, това ги кара да гордост.И тъй като миризмата като малките и майка им свободно да приеме групата.

Израствайки, млади мъже започват да се "вгледате внимателно" да Pridelord.Всеки от тях иска да вземе това място.И когато млади мъжки, а по-силен, той оспорва лидери.Налице е борба за "трона" и победителят взима всичко, а загубилият напуска гордост.

Те се хранят тези диви животни тропическите страни чифтокопитни жители на африканските пространства.Това антилопи, зебри и газели.Ако имаш възможност, можеш да откраднеш лъв и домашен любимец.Също така, тези хищници могат да се справят с млади хипопотами, носорози и дори слонове.Апетитът на лъвовете е много добра.По време на заседанието той може да победи 30 кг месо, а след това отново се пълни с почти всеки ден.Но средната дневна диета на този хищник е около 5 кг месо.

Има и други животни и тропическите страни, които са доста видими на африканския континент.Това са най-големите животни, които живеят на повърхността на земята - слоновете.Тегло женски от тревопасни животни в обхвата от 2,8 тона.Мъжките тежат около пет тона.Но сред тях има шампиони.Тегло на най-голямата африканския слон е бил 12,2 тона.

Но не само теглото на слон може да се разграничава от женски мъжки.Размери бивни те също се различават значително.Някои мъже могат да достигнат дължина от четири метра.И това е проклятието на всички "вид слон."Някои бракониери са в лов за "слонова кост" печеливша професия.Домашни любимци тропическите страни, като слонове, защото от това на ръба на изчезване.И сега те не заемат последната страница в Международната червена книга.

Има много интересни функции, които имат африкански слонове.Например, огромни уши на тези животни.И по време на африканска жега тези части заменят Elephants фен.

African слонове диета се състои само от растителни храни.И три-четвърти от живота си, те са ангажирани с постоянно дъвчат.Но тези гиганти съня е сравнително малък.На почивка те са само 15% от времето.А е два пъти по-ниска, отколкото при хора.И те само спят изправяне, облегнат на един друг.Също така, на африканския слон има една функция, която никой не може да обясни.Те се чувстват приближаването на смъртта му и да се остави на "гробище", което не е много лесно да се намери.Има също така и в Африка много повече видове, които правят този континент, така колоритен и уникална.