Царски орел: птица, застрашен от изчезване

скален орел - птица, около която много легенди: смущаваща име оставя своя отпечатък.Но, за съжаление, тя е на ръба на изчезване.На дали е възможно да се предотврати изчезването на уникални видове птици, прочетете статията.

нов вид sokolinoobraznyh

В началото на ХIХ век на територията на царска Русия започна масивна развитие и проучване на района на Аралско море и степите на Казахстан.По време на изследванията на по-стари могили са били наблюдавани групи от птици, подобни на външен вид да скален орел.Местните хора ги наричат ​​просто орли, но изследователи от намирането на отличителни черти, идентифицирани отделен вид и са го нарекли "погребение".

домашните птици Южни Урал царски орли отдавна са почитани от местните жители, обаче, тъй като всички членове на семейството Accipitridae.Башкирите, татари и други народи на изток от Волга и Урал орли са защитени като свещена птица, където те са били наричани "Burkut."

Много елементи, взети от народа, но буквално от латинското наименование на вида на оре

л Aquila heliaca преведени като "слънчева орел", и по-говорящите страни английски тя се нарича царския орел («царски орел").

Habitat

Разпределение царски орел - не е широко разпространена, тя живее в степната зона, степ и смесени гори на Източна Русия и Южна Сибир.Маркираните гнезда в Европа, Азия - от региона Baikal да Алтай, Урал, намерено периодично гнездят в Украйна, Казахстан, в Кавказ, Монголия и Китай.

Въпреки че максималната концентрация на гробище в Източна Европа и Азия, тази птица живее на Иберийския полуостров, което показва, разкъсване на местообитание.

Описание

скален орел - птица, която е подобна на външен вид на роднините.Но има един пернат и отличителна черта - пагони, бели петна по раменете.Снимки птица хранилище ясно показват, че тази разлика.Дължина

Body варира от 60 до 84 cm (женски орли са много по-големи, отколкото при мъжете).Размах на крилете на погребението на 180-215 см, което е малко по-ниски до най-близкия сродник - скален орел, който има дължината на крилата по време на полет е 180-240 см Теглото на птиците, варира от 2,4 кг до 4,5 кг..Chicks се раждат перо, цвят бял пух, само 5-7 години живот на птиците придобие отличителен цвят.

активност и вокализация

скален орел - птица (описанието на външния вид, дадена в тази статия), който е най-активен през деня.Това се дължи на топлите въздушни течения, които му позволяват да плува за дълго време, търсят плячка.

гробище - птица, чийто глас е подобен на звуци на други орли.Само по време на размножителния период, той прави звучи напомня на едно куче лай, и в моменти на приближаващ хищници "кряка".

храненето и поведението на хранене

база фураж гробища до gophers чиито популации са намалява всяка година.Това се дължи на развитието на нови земи пернат.Той не изключва от менюто си орел и други дребни гризачи.Понякога погребение позволява самият дори лов птици, приоритети са представители яребици и Воронов.Лесно се уловят и пъргав заека.

Както всички хищни птици, този вид не презират мърша орли, което обяснява големия концентрацията на представителите войнствената върху стари гробища.

Възпроизвеждането

гробище - птица, която започва да се размножава с 5-7 години, през което време завършена по време на юношеството, и е налице промяна на оперението.Смята се, че на територията на бившия Съветски съюз, този вид гнездят орли предпочитат да пускат на иглолистни дървета, но това не е съвсем вярно.Представители войнствената щастливи майсторски горски територии, в които има налични дървета над 15 метра.Изборът може да падне върху скалите, където има плоски платформи.

женски 1 път годишно предвижда от 1 до 3 яйца на интервали от няколко дни, като често това е края на март до април, понякога размножителния период улавя началото на май (в зависимост от местообитанието на региона).

гробища - един от малкото птици моногамна.Но това не е единствената им функция - няколко гробища в благоприятна ситуация не напускат гнездото, който всяка година се увеличава по размер (което дава цел да се подобри скален орел, тъй като този представител ястреб гнездо е много по-малък).

птица погребение: как да се предотврати изчезването на

За съжаление, броят на пернатите непрекъснато намалява, и много други уникални видове.

Както вече беше посочено по-горе, погребението - птица, която гнезди кирки за високи дървета, давайки предимство на върховете на боровете, рядко се извършва сетълмент на паркета.Въпреки това, през последните 25-30 години се наблюдава масово изсичане на горски насаждения, които не са заменени с нови насаждения, които произтичат от намаляването на места за гнездене за птици.

Друга причина, че е вложил гробище по пътя на изчезване, е намаляването на полета, степите, обитавани от катерици, които са основният източник на храна.На второ място, след като гризачите в хранителната верига са представителите на Raven, който е и активен човек унищожени като вредители по културите.

Във връзка с горната информация са следните начини за поддържане на популацията на царския орел:

  • резерви за подпомагане, на територията обитавана от групи от гробници;
  • създаване на природни резервати, въз основа на изкуствени гнездови платформи;
  • обмен между зоологически градини, които имат способността да се създадат условия за възпроизводството на ястреба;
  • провеждане на дейности за опазване на околната среда, въз основа на резервите, зоологически градини;
  • консервиране фураж хранилища (gophers и Raven) чрез създаването на светилища.

Заключение

Основно местообитание царски орел населението е до 2000 двойки, които, като се има предвид общата площ на земята е изключително нисък процент.Спасяването на царския орел като вид е до голяма степен зависи от земеделско и екологично политика, по-специално, за развитието на селското стопанство: разширяване на пасищата (големи копитни разяжда полетата високи растения, и ниска растителност е подходяща за живи гризачи, което от своя страна привличат хищници), създаването на плантации около полетата.