Степният пор : снимка и описание , поведение , възпроизвеждане .Защо степна пор вписана като застрашени ?

Кой е степна пор?Снимка на смешно животински кожи е в състояние да се топи най-закоравял сърцето.За порове отива много митове - казват, че са жестоки мародери пилешки кафези.Но малките хищници отгледани в плен, - и то не само във фермите за добив на кожа за кожите им.Те взеха същото положение като кучета и котки.Хората все по-често ги развъждат като игриви и любящи домашни любимци.В средновековна Европа порове след това играе ролята на малки котки.Те се изравнят мишки хамбари, създавайки уют.Той нарече опитомени порове порове, или фуро-.Учените смятат, че това е специален подвид на дивия животински албиноси.Между другото, на известната картина на Леонардо да Винчи "Дамата с хермелина" красива млада жена е като го държите Ferret.Но в тази статия ние няма толкова много за порове, както за своите диви роднини, които живеят в гората и степта.

Многобройни невестулка

В научната класификация, наречена степна пор Mustela eversmanni.Той принадлежи към семейството на невестулка.Това е далечен роднина на живот

ните са stoats, норки, solongoi, колони и в действителност, белки.Това е малък месояден бозайник принадлежи на невестулките род и порове.През втората дума на научните наименования на ветеринарно - eversmanni - плащаха данък на руския зоолог EA Eversmann (1794-1860), който описва този вид.Най-близките роднини са жителите на горската степ (Mustela putorius) и черната крачка (Mustela nigripes) Хори и пор (Mustela putorius фуро-).Те могат да се чифтосват помежду си и предоставят жизнеспособно потомство.Man е получено много хибриди: например, пор-норки хибрида, в резултат от обединението на норка.Въпреки че поровете са всички видове различни местообитания, те бързо се приспособи към новите условия.По този начин, горски порове са били доведени до Нова Зеландия, за да се справят с нарастващия дял на населението на плъхове.В резултат на това малките хищници са се адаптирали сега е заплашен от коренното фауната на острова.

местообитания порове

И трите вида разпространени в Евразия, Северна Америка, и северозапад Африка, където се смята, че са били опитомени и фуро-.В Русия, обитавана гора (тъмен) и степна (светлина) Хори.Въпреки, че цвета не е основната характеристика на вида.Сред порове чести случаи на албинизъм, тъй като те могат да бъдат тъмни или хермелин костюм.За всички видове свойство "маска" на лицето.Степният пор живее в открити площи в Китай, Монголия, Казахстан и Централна Азия, в южната част на Сибир, Източна и Централна Европа.Той избягва гори, планини и селища.Предпочитате равнинните степни, полупустинна, греди.Неговият колега Forest, напротив, намираща се в гори и гори.Черно крачка местообитание пор - горите на Северна Америка.Опитомени преди около две хиляди години в Африка и на Иберийския полуостров Фуро има неагресивна и нежен характер в дивата природа, той не може да се хранят сами.

разобличи степна: описание на вида

Това - най-голямото животно на всички видове животни.Дължината на тялото на възрастен мъж достига 56 см, а теглото - два килограма.В същото време доста впечатляващо (до 18 см) на опашката на животното, което той в опасност raspushivaet.Охрана косми са високи, но редки.Благодарение на тази функция видима светлина и плътен пухкав мъх под едрата козина.Тъмно "маска" около очите е характерно за всички видове Mustela, но в степта пор е по-ясно като с бяла глава.Краката и опашката (или накрайника) тъмно The.Премества животински скокове.Степен пор, снимка на която е "визитната картичка" за други видове "Маската на Зоро", ловува лалугери, хамстери, pikas и други гризачи.Не се колебайте да я и голямата скакалецът вземе.Опустошени гнездото на сухопътни птици.Нейната диета включва и жаби, гущери, най-малко - змията.Лица, живеещи в близост до бреговете на реки и езера показват голяма способност да плува.След това те ще получат храна и вода полевки.

брой видове на територията на Русия

В степна и горска степта на европейската част на Руската федерация разпределени западните подвид на светлината пор.В южната част на Сибир, на Zeya-Bureya равнина и в региона Амур е намерена много ценен биологичен вид.Bright пор населението се е свил до застрашителни размери през петдесетте години на миналия век.По принцип - заради безконтролното производство на кожи и намаляване на местата за естествено местообитание.От една страна, намаляването на площта на горите в района между Амур-Zeya разширена площ от степния пор, но от друга страна, развитието на тези земи за оцеляването на подвидовете на земеделски земи излагат на риск.Още през шейсетте години, това животно е много рядко Stavan ловуват.През 70-те години той се срещна всяка година, и само в близост до река Амур.По този начин, можем да заключим, че в Руската федерация се лица от десния бряг (Китай).Въпреки факта, че сега степния пор Амур в Червената книга на Русия, населението му е постоянно намалява.

Habits степен пор

Главно животно има един самотен живот.Понякога, увеличаване на населението в ограничена област, могат да образуват клъстери.След това, в групата на животните започна процес на изграждане на общителна поведение на йерархия, субординация и господство.Степни порове често кредитирани с "престъпления", извършени от лисици, невестулки и белки.В действителност, това е - полезно животно като разрушава, или по-скоро се контролира броят на гризачи.Дълъг и тънко тяло светлина пор помага да проникне за тяхната плячка в дупки.Понякога той ги използва за собствените си домове.Въпреки че природата е предвидила степния пор мускулести крака със силни нокти, ровя изкопава рядко.Понякога животното заравя храна в магазина за времена на глад, но често забравяме за тези "непокътната".Естествени врагове на степни порове са хищни птици и лисици.При спешни случаи животните използва миризливи и лютиви тайни анални жлези, която стреля по врага.

Възпроизвеждането

В регионите съжителство степна пор и често пресича.Следователно, има население и черни (тъмни) животни.Въпреки че броят на хромозомите в две различни видове: тридесет и осем жители на степите, четиридесет - жителите на горите.Степният пор извън размножителния сезон странял, но нейната територия не се стреми да не охранява.Ако двама еднополови индивиди отговарят агресия помежду си, те не се разкриват.Но мъжките се бият за жени, безмилостно хапане и пищеше силно.Дами за вида на малко по-малко, отколкото Кавалиърс, но теглото е по-лесно да ги почти наполовина: два килограма в сравнение с 1200.Женските раждане разширяване и оборудване на грешната дупка, проправяйки си сено, пера и пух.По-рядко те сами копаят дома.Може да изберете да подредят или ниска дупка намира хралупа.Отец участва в отглеждането.Ако по някаква причина Young умре, женската е в състояние да хибридизират отново след седем - двадесет ден.Въпреки размножителния период обикновено започва в края на зимата.

Възпроизвеждането

Осемнадесет месеца след чифтосване, женската ражда между четири и десет (рядко петнадесет) голи, слепи и напълно безпомощни малки.Младите отворени очи само месец.Степният пор - много грижовна майка.Женската не оставя децата, докато те ще придобият кожа.Бащата носи приятелката си храна.Женската възпитава малките мляко за около три месеца.Но дори и по-рано, на възраст от осем седмици, младите вече са се научим да намерят храна.Когато на периода на лактация е завършен, млада разпръсне в търсене на територия.Пубертетът идва към тях в края на първата година от живота.При жените бременност може да се получи от два до три пъти годишно.

Lifetime

Уви, разобличи в природата, независимо от вида, живее средно с три до четири години.Висока смъртност при деца (понякога убил цялото котило), много естествени врагове, ограничаването на местообитания вследствие на обезлесяването и разораване на степите и ливадите, намаляване на популациите.Освен това, порове податливи на епидемии.Те умират от чума frugivores, skryabingileza на бяс.В плен на балансиран хранителен режим и необходимата ветеринарна грижа, поровете живеят до осем, най-малко десет години.

Forest пор

Това животно е по-тъмна кожа, отколкото с колегите си степи.Както вече бе отбелязано, броя на хромозомите в различни родствени видове, които не им пречи да се създаде хибрид между тях, както и норки и говорители.Външно пор също имат, макар и незначително, но разликите.Тя е малка и изящна.Дължината на тялото на мъжа - до петдесет см, опашката - седемнайсетсм и тегло - само половин килограм.Черепът му не е толкова тежка, както е в степния пор, а зад орбитите не много сгъстен.Ушите са закръглени, малък.Горските невестулка обитават главно Европа.В Русия, Урал намерени.Той живее, като подсказва името, в гората и дори малки горички.Цветът на козината на животното е тъмно кафяво, но опашката, лапите, гърлото и гърдите - почти черен.Диетата на пор степна и подобни - мишкови гризачите, жабите, жаби, яйцата и младите птици.Може да яде хищник и leverets.Forest пор също обича да копаят дупки, предпочитайки да заеме някой друг.

Blackfoot пор

Това - най-малките видове от семейство Mustela.Той се разпространява в Северна Америка - в Канада и Съединените щати.Дължината на тялото на животното - целият Четиридесет и петте см и тегло - малко повече от един килограм.Пор кожа Черно крачка е много красива: в основата на White, и върховете на косата постепенно потъмнява.Този цвят дава обща жълтеникави животни с ценна кожа.Тъй като на пор козината черен крак е сред застрашените видове.За щастие, хората спряха във времето от унищожаването на животни с ценна кожа.American пор, включени в Червената книга на Съединените щати.Но до 1996 г. този вид живеят само в плен.Сега те започва да произвежда по естествен хабитат.По това време, има около шест лица.American черна крачка пор яде предимно мармоти, безсрамно се вземат техните дупки.За да оцелеят, семейството на чернокраките порове трябва да ядат двеста и петдесет гризачи една година, така че те живеят в близост до струпване на своята игра.

Fretka или фуро-

Известно е, че Mustela putorius фуро- бе отстранен от тъмна гора пор.Те имат еднакъв брой хромозоми, те дават доста здрави и в състояние да продължи поколението на състезанието.Но опитомяването често взе животни албиноси.Ето защо, за фуро- остана друго име - бял пор.Не всеки харесва червени очи и лоши здравни албиноси.За да се засили си порове понякога кръстосани с диви диви роднини, така цвят на космената покривка при домашни животни, може да варира: самур, перла, жълто, златно.От гледна точка на интелигентност, те са близо до котките.Но те не само реагира на името, но също така може да ходи на каишка и да изпълнява различни команди като куче.Младите порове са много игриви и мобилни.Животното се привързва към господаря си, доверявайки се на други хора.

Грижа за порове

Животновъдите често фуро- уверя, потенциалните купувачи, че грижата за малките животни се нуждаят от минимум защото поровете са всеядни.Това не е съвсем вярно.Фактът, че порове, пор, и включително, са месоядни.Това означава, че храната може да бъде животни, които са сравними по размер с тях.В дивата природа поровете не ядат говеждо и свинско месо.Но това не означава, че собственикът на пор трябва да хване земни катерици да се хранят на вашия домашен любимец.Поровете се повлияват добре от домашни птици и зайци.От време на време те могат да дадат телешко, агнешко и карантия.С риба трябва да бъдат внимателни.Ferret може само да се мотаем, сафрид, пикша, скумрия, треска и пъстърва.Магистър фуро- (албиноси особено) трябва да се обърне внимание на здравето на вашия домашен любимец.В допълнение към бяс и темпера, има и специфични болестни порове.Тази вирусна плазмоцитоза (Алеутските болест), и инсулинома hyperestrogenism.Поровете са инфектирани с човешки грип.