Къде е лъвът?

Африка отдавна привлича европейците да си богата и разнообразна флора и фауна.Тя се превръща в повратна точка за животни на континента като жираф, носорог, слон, лъв.Кралят на зверове - една от най-важните представители на котката, и то е различно не само по размер.Образът на живота си, също не е типично за семейството.Той заслужава специално внимание.

Появата на лъв

Преди да знам къде живее лъв опише външния си вид.Тези животни принадлежат на хищници от семейство котки.Общо известен с повече от десет подвида.Мъжките са много големи.Средната им тегло е от 170 до 185 кг.Тялото е с дължина от сто и седемдесет до двеста и двадесет сантиметра.И това не е преброяване на опашката!Мъжките се различават от женските богата грива на светлината или тъмни нюанси.В опашката - четката.Козината на корема на животните бял цвят, в началото на цвят варира от светъл пясък до светлокафяви.На пръв поглед, в областта на мустаци, лъвове имат петна, които са уникални за всеки индивид.Тази функция се използва, когато при

спазване на животните за идентификация.Жените имат по-скромни размери: средно около сто и петдесет сантиметра.Теглото може да бъде от 120 до 150 кг.Този хищник не е само сила, ловкост и спокоен нрав.За човек, не е опасно, това е рядко самият нападнат.Най-често това се случва, ако животното е контузен.

Pride

Природа любовници се чудят къде лъвовете живеят.В саваната в Африка.Те обитават тревисти равнини, не само, но и на горещия полу-пустинята на континента.Те образуват едно семейство, така наречената гордост.Това не е типично котка.Групата включва господстващо мъжки, няколко възрастни жени и малките от двата пола.Средно около 13 животни.Роли строго разпределени.Женските са отговорни за младите и лова.Лъвовете са единствените мъже, както пази територията.И в резултат на сблъсъците, те могат дори да убият други членове на котката, и хиени.Тъй като производството на тези големи хищници са антилопа, и дори слон.Той също така се случва, че семейството е специализирана в само една форма на производство.За да се хранят, възрастни мъже трябва да ядат по време, от 18 до 31 килограма месо.Lions ядат веднъж на 2-3 дни.Но в същото време понасят без храна в продължение на дълго време, до няколко седмици.Доминиращата мъжкия яде първо, а след това - жени, като последна инстанция - Young.През нощта на лъвовете спят до 20 часа.

отглеждане

размножителния период настъпва между лъвове се бият за една жена.Това често се случва в резултат на един от противниците убити.The Pride, където той живее лъвове доминиращи мъжки Съквартиранти с лъвица.В този процес, той много внимателно ухапване тила й.Той е общ за котки.След три и половина месеца бременна женска напуска семейството групата, той намира подслон и създаване на поколение.Къбс се раждат с пъстър плат, безпомощни и слепи.До шест или седем-месечна възраст, те смучат кърмата, и след това преминете към храната на месо.Lioness връща в роят отглеждат малките.Възрастните животни, отглеждащи малки, но веднага след като навлязат в пубертета, мъжете са изгонени.Семейна група трябва да остане силна.Ето защо, когато лъвът живее, с господстващо положение, други мъже не правят нищо.Ако непълнолетни изгонени от семейството върнати, те могат да бъдат убити от собствения си баща.Лъвиците, които са в гордостта, също преследваха пораснали жени.Самотни хищници не живеят дълго, те са убити при сблъсъци в борбата за тяхната роля в семейството.Често експулсиран мъжкият създава своя собствена семейна група.Но за това той трябва да се натрупа опит и сила.

Habitat и ловен

искате да знаете в коя област на лъвовете?Основната им местообитание - Субсахарска Африка и в Индия, Girskom гора.В миналото тези животни са широко разпространени.Традиция съобщава, че лъвовете са живели не само в Северна Африка, но и в Индия, Пакистан, Турция и Гърция.Броят на тези величествени хищници рязко е намалял поради интензивен лов за техните права, но и заради промените на местообитание.Тяхната плячка може да действа и биволи и жирафи и други чифтокопитни животни.Най-често това е зебрата и гну.Ловни се извършва колективно.Това е главно задача на лъвиците.Те заемат позиция в засадата, и един пълзи, за да изберете жертва и хвърля в нея.Тя преследва животното да причакват нейната група.За да запълнят най-мъжкото помага голяма плячка.Мигриращите хищници следват стадата от копитни животни.Така че ми кажи къде лъва живее доста трудно.По време на сезонни движения на потенциална плячка често е безпомощна жена с котенца.Тя се гордее.

White Lion

В природата има животни, които са намалили производството на меланин - пигмента, отговорен за цвета.Цветовете на лъвовете могат да се различават, е снежнобяла или кремаво бежово.Признак за това явление се счита за един рецесивен ген, който е запазен от далечните предци на хищници.Когато Дивите бели лъвове, живи животни и традиционната живопис.Въпреки това, синеок, справедливи-кожи от животни, е много трудно да се издирват.Те не могат да станат невидими за плячка прикритие.Зверски цар

- в природата и в плен

В природата има няколко подвида лъвове.Те се различават по размер, цвят грива.На страниците на специализирани публикации може да се научи за разнообразието, което има диви животни, лъвове - част от него.Тези красиви хищници са не само в необятността на Африка, но и в Националната зоологическа градина.Те се размножават успешно в плен.Някои видове, като азиатския лъв, е на ръба на изчезване.