Малайски мечки - biruang.

<div> <div id="article_body" itemprop="articleBody"> <p> Malay мечка (или biruang) - представител на семейство мечка.Името идва от гръцката дума HeLa, което означава "слънце".Причината за това "име" се превърна в млечно бял или светло бежово петно ​​на гърдите на звяра, който прилича на изгрев слънце.Арктическа дума преведена като "мечка".Затова helarctos - преведени като "Solar Bear."</p> <p> Местните хора го наричат ​​дори мечка куче на малкия размер на животното.</p> <p> Malay Bear има и друго "име" - biruang.Този хищник, принадлежащи към род малайски мечки.</p> <h2> Изглежда </h2> <p> Днес ще ви запозная с най-малкия представител на цялото семейство, "име", което - biruang ("Слънчев Bear").Малайския мечка има удължена, малко неудобно дължина на торса не повече от 1.5 m, височина на рамото не е повече от 70 см, тегло около 65 кг.Мъжките са по-големи от женските с около 10-20%.</p> <div class="mid-g-block"> </div> <p> </p> <p> малайски мечки - набит животно с къса и широка муцуна.Ушите са закръглени, с малки размери.Висок клас прекратен огромни лапи.Те са много силни, напълно голи ходила.Claws дълги, извити, много остър.Дългата, лепкава езика, вероятно помогне на звяра да извлича меда и да унищожи мравуняците на термитите.<div><center> <script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script> <!-- tipings --> <ins class="adsbygoogle" style="display:inline-block;width:336px;height:280px" data-ad-client="ca-pub-4235477045164216" data-ad-slot="4216162687"></ins> <script> (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); </script> </center></div></p> <p> От всички Малайската мечката има най-големите бивни.Зъбите на тези животни е лесно да се откъсне месото, но тъй като не е твърде biruang месоядни, те използват зъбите си като оръжие или като средство за razgryzaniya дърво, за да получите желаната насекомото.</p> <div class="mid-g-block"> </div> <h2> Герб и цвят </h2> <p> Малайския мечка има красива шуба.Козината е къса, черна смола.Само отстрани на муцуната и петно ​​на гърдите боядисани в сиво-жълт или оранжев цвят.Той твърди, че това място е вероятно използва за сплашване съперници.Понякога крайниците са покрити с козина светлина.</p> <h2> Habitat </h2> <p> Malay мечка - животно, което води самотен живот.Единствените изключения са майка с малки.</p> <p> biruang разпределена върху широка площ - от северната част на Индия, Южен Китай, Тайланд, на полуостров Индокитай до Индонезия.</p> <h2> Lifestyle </h2> <p> Malay мечка - е хищник, които живеят в тропическите и субтропическите гори и планини на Югоизточна Азия.Biruang големи изкачвания дървета.Това е нощно животно, често спят през деня в клоновете в техните гнезда обзаведени.Тук, в дърветата, той угощава плодове и листа.За разлика от северните им колеги, хибернация не попада.В плен, мечката е живял до 24 години.</p> <p> Въпреки размерите си, тази малка, но силна Malay мечка е страхотен хищник.Дори Tiger е възможно, се опитва да избегне срещата с него.</p> <h2> Мощност </h2> <p> малайски мечки (biruang) - всеядна животните.Нейната диета се състои от плодове, земните червеи, пчели (диви), термити и други насекоми, дребни бозайници, птици, гущери.</p> <p> Местните жители се оплакват, че често biruang боли палми - това изяжда своите нежни кълнове, банани.Често от набезите на тези животни страдат какаови плантации.</p> <p> Malay мечка е толкова силни челюсти, които могат лесно отворени кокосови орехи.</p> <p> силни крака и много дълъг (15 см) нокти той лесно унищожава мравуняците на термитите и пчелни кошери.Така той стига до мед и пчелен ларви преди.</p> <p> Malay мечка - най-редките видове в своето семейство.Отличителна черта на това животно - и дълъг лепкав език, което го прави лесно да се измъкнем от гнездата на термити, насекоми от кората на дърветата.</p> <div class="mid-g-block"> <div id="yandex_ad_R-70350-2"> </div> </div> <h2> Удобства </h2> <p> biruang поведение - на "гористата" изглеждат мечешки.С мощни нокти на четири крака, те се катерят по дърветата много добре.</p> <p> Malay мечка е най-активен през нощта.Тези смешни животни прекарват по-голямата част от живота си в дървета.Тук, на височина от 2-7 м, те се изгради силна настилки (гнездо), където за почивка, сън и слънчеви бани.</p> <p> живота на тези животни в дивата природа е малко проучен.Експерти твърдят, че това е доста агресивна мечка, а дори и да потвърдят думите му дават примери за нападения срещу хора с много тъжен резултат.</p> <p> На континента, тази мечка не се счита за опасен.Жителите смятат, че нападенията в въпрос би могъл да бъде извършено само от мечка защита нейното потомство.</p> <p> Актуално малайски мечки - това, че срамежлив и безвреден, когато те не се притеснява.Дори женски с телета избягва среща с мъжа.</p> <p> В дома biruang често отглеждани в затворени помещения, като един вид и смешно животно да му позволи да играе с децата.</p> <h2> Възпроизвеждането </h2> <p> брак между малайски мечки трае от две до седем дни.По това време, на мъжа и на жената са много типични.Те прегърне, игрив борба и скачане.</p> <p> Чифтосването може да се случи по всяко време на годината, което показва липсата на специфичен чифтосване сезон.Берлин зоопарк мечка biruang The даде потомство два пъти годишно - през април и през август.Но това е по-скоро изключение, отколкото правило.</p> <p> Средната бременността трае 95 дни, но има случаи забави проникването на оплодената яйцеклетка.Например, Fort Worth Zoo Three бременната женска ражда една продължила 174, 228 и 240 дни.</p> <div class="mid-g-block"> <div id="yandex_ad_R-70350-3"> </div> </div> <h2> Потомствата </h2> <p> обикновено женски носи 1-2, много по-малко от три малки.Като правило, раждането се състои в уединено място в подготвената гнездо.Бебетата се раждат напълно безпомощни, слепи, голи и с тегло по-малко от 300 грама.</p> <p> Оттогава живота и физическото развитие носи изцяло зависим от майката.Puppies нуждаят външна стимулация отделителната системи.Това е необходимо за нормалната прочистване на червата и пикочния мехур.Такава процедура се изисква бебета до 2 месеца.Естеството на тази дейност се извършва от мечка, внимателно облизване малки.В плен лъвчетата промиват няколко пъти на ден.</p> <p> Toddlers се развиват бързо.Вече три месеца те работят независимо един от друг (бързо) да играе и изядете повече храна с майка си.Майчиното мляко присъства в хранителния си режим за до четири месеца.</p> <p> кожи от новородените бебета в първия боядисани в черно и сиво.Върху етикета на гръдния кош и муцуната са почти бял цвят.Очите са отворени за деца 25-ия ден, но завършена визия те се появяват само до 50-ия ден.Почти по същото време, кученцата започват да се чуват.Първите зъби мляко се нарязват на 7-мия месец, както и пълен набор от зъби формира до 18 месеца.</p> <p> майка учи младите, че може да се яде, където може да се намери на храната.Приблизително 2,5 години малките остават да живеят с майка си.</p> <h2> Ползи и вреди на човека </h2> <p> Независимо от факта, че броят на малайзийските мечки годишно намалява, хората продължават да ги унищожи безмилостно.Много от тях се ловуват като преследва интерес в спорта, както и умъртвяване за продажба.</p> <p> biruang Някои части на тялото, които се използват в медицината.Тази практика започна в Китай през около 3500 г. пр.н.е..д., а първото споменаване на употребата на жлъчния мехур biruang отнася до VII век преди новата ера.д.Bear жлъчката се използва успешно в китайската медицина.Той се използва за лечение на бактериални инфекции, както и възпаление.Тя твърди, че мечка жлъчен мехур (средства от него) може да увеличи потентността на мъжете.</p> <p> кожа biruang Борнео SEW шапки.В някои области, мечки играят изключително важна роля в разпространението на семената на растенията.</p> <p> съжаление, малайски мечки е в състояние да причини непоправими щети на плантациите на кокосови и бананови.</p> <h2> населението </h2> <p> Днес, малайски мечки (biruang) вписана в Червената книга.Експертите се затрудняват да назоват точния брой животни, живеещи на свобода, но има данни за значителна годишно намаляване на техните номера.</p> <p> огромна роля в този процес е унищожаването на местообитанията на животните.Това принуждава biruang живеят на много малки и често изолирани райони.</p> </div> </div>