Katere dokumente so potrebne za začasno registracijo novinec državljana?

V prejšnjih časih je bil koncept stalnega prebivališča, in je bilo jasno, kaj je to.Zdaj so se pogoji spremenili malo in državljani že razbrati registracijo.Spremenila računovodska pravila in obiskovalce, tako da so morali natančno vedeti, kateri dokumenti so potrebni za začasno registracijo.

Različni koncepti

Pred ukvarjajo z načrtovanjem, morate jasno razumeti pojem registracije.Kaj je in kaj je za?Potem ste izvedeli, da je ta registracija vseh je dveh vrst:

  1. čas (v kraju stalnega prebivališča državljana).
  2. konstantna (na kraju svojega stalnega prebivališča).

Druga možnost je zelo podobna prvi registraciji.Bistvo je enak.Oseba, izpolnite potrebne dokumente registrirane na naslovu, kjer namerava stalno ali bolj pogosto živijo.To je lahko stanovanje, hišo ali na primer za stanovanjske prostore.Alternativno je lahko poseben namen ali splošni hišo vsak prostor.Državljan mora biti njegov lastnik ali imetnik pogodbe v skladu z rusko zakonodajo.Vse kot prej.V prvem primeru je situacija nekoliko dru

gačna.Govorimo o kraju, kjer oseba živi trajno, in je kratek čas, zaradi določenih okoliščin.Zato moramo jasno razumeti razliko: Kateri dokumenti so potrebni za začasno registracijo in za katerokoli konstantno.

podroben seznam potrebnih dokumentov

začasnih nastanitvenih zmogljivosti ali zatočišč za kratek čas za osebo, ki se šteje za sanatorij, penzion, hotel, hostel, kamp in celo bolnišnice.V vsakem primeru, določeno obdobje njegovega bivanja tam je treba ustrezno izdati.In za to moramo vedeti, kateri dokumenti so potrebni za začasno registracijo.So redki, vendar prisotnost vsaka zahteva, da:

  1. ruski potni list.Za vojaških častnikov, je lahko osebna izkaznica.Za preostali del vojakov (naborniki in pogodbe) primerne vojaške ID.In tisti, ki so se vrnili iz krajev, ne tako oddaljene, lahko uporabijo svoje potrdilo o oprostitvi.
  2. potrdila rojstvu otrok (pod 14 let), če obstajajo.
  3. Vloga za registracijo na določen kraj prebivališča ustreznega vzorca.
  4. prihodov v treh (včasih dveh) izvodih.
  5. dokument, ki je osnova za življenje.To je lahko pogodba o zaposlitvi, ali pa samo navaden izjavo osebe, ki zagotavlja nastanitev.

It - izčrpen odgovor na vprašanje, kateri dokumenti so potrebni za začasno registracijo.

za prijatelje iz tujine

malo drugačen je primer z državljani držav SND.Vzemimo za primer, razmere, v katerih je oseba iz druge države dogovorijo o času, za delo z vodstvom družbe, ki se nahaja na ozemlju Rusije.V tem primeru bo njegova oblika se izvaja v fazah, in seznam dokumentov za začasni registraciji bo povsem drugačna:

  1. potni list.
  2. migracije kartico.

vredno pojasniti, da je od leta 2007 v Rusiji, je pojem "začasno registracijo" nadomesti z "registracijo migracije."Ker so ti državljani v roku 5 dni od datuma prihoda v državo so dolžni uporabljati za zvezno službo za migracije za registracijo.V primeru delavcev iz tujine v službi naslove delodajalcev.Kot državo gostiteljico, je dokumente za vse svoje zaposlene in izpolni standardni obrazec obvestila o njihovem prihodu.Ni pristojbine za te operacije Selitev storitev ne nalaga državljanom.Za pridobitev so kopije uporabljenih dokumentov in originale vrnil skupaj z odstranljivo del prijave.Delodajalec prehaja hrbtenice državljana in mu jo mora hraniti celotno obdobje bivanja v državi.

državljan državljan prepir

opozoriti, da se ljudje lahko istočasno registriran kot kraj stalnega prebivališča in kraj stalnega prebivališča.Nič ni čudnega o tem.Vsakdo se lahko obrnejo na drugem mestu ali državi, v njihovih osebnih zadev.Vendar se nihče ne more trajno ali začasno registrirano na dveh mestih.Tak položaj je v nasprotju s samim sistemom registracije.Pred zakonom so vsi enaki.Ali ste ruščina, afriške, kitajščina in beloruščina, predmet ne spremeni.Različne so samo dokumenti za začasno registracijo.Torej, za državljana Rusije, Belorusije in Kazahstana dovolj, da imate kopijo potnega lista.Za državljane CIS potrebujejo več izvirnik in kopija rednega migracije kartico.Toda tisti, ki so prišli iz tujine, boste še vedno zagotovi kopijo vizuma za vstop v državo.Razlike so majhne, ​​vendar so popolnoma odražajo stališča ruske države v zadevah zunanje in notranje politike.

enostaven za potovanje po državi

Vsak državljan Ruske federacije, ki ima stalno prebivališče v eni izmed mest, se lahko prosto gibljejo po svoji veliki državi in ​​ne obremenjujemo se z vprašanji o začasni registraciji.Vendar pa je to le v primeru, če je trajanje njenega bivanja na določenem območju, ne presega 90 dni.V vseh drugih primerih je potreben čas, da se registrirajo.Kateri dokumenti so potrebni in koliko stane, ne nujno vedeti vnaprej.Vse informacije, ki jih je mogoče zlahka dobimo iz delavcev v potnem listu.Na primer, nekdo odločil nekaj mesecev živi v drugem mestu.Za uradna rezidenca bo potrebno:

1) potni list;

2) podlaga za vesolij časa na določenem naslovu;

3) uporaba specifične vzorec.Prva in zadnja dokumenti

ne predstavljajo problema.Drugi morda priporočljivo:

  • vzamete pomočjo sorodnikov (če je na voljo na kraju);
  • našli najemodajalec se strinjajo s predlaganimi pogoji plačila.

je najboljši v tej situaciji, da poiščejo pomoč pri strokovnjakih.Obstajajo podjetja, ki bo užitek tej preprosti problem z garancijo rezultat čim prej.