Wat weegt Olympische gouden medaille ?De samenstelling van de Olympische gouden medaille .Hoeveel is een Olympische gouden medaille ?

click fraud protection

Olympische Spelen - een van de meest verwachte wereldwijde sportevenementen.Een aantal toeschouwers ongeduldig te wachten op de openingsceremonie en de daaropvolgende gebeurtenissen.En bij elke Games, velen hebben afgevraagd hoeveel weegt de gouden Olympische medaille, waarvan het is gemaakt van metaal.Bijvoorbeeld, een medaille in Sochi waren waarschijnlijk de grootste in de geschiedenis van de Olympische Spelen.Probeer te begrijpen hoe en waarom het veranderen van de parameters van de Olympische medailles.

Geschiedenis van

meeste atleten die vele prijzen hebben gewonnen, unaniem zeker van zijn dat de meest waardevolle voor hen is slechts een Olympische medaille.Niet toevallig, velen van hen missen de mondiale concurrentie beter voorbereid op deze belangrijke stap in hun leven te zijn.De eerste "moderne" Spelen werden gehouden in 1896, en het werd daarna ontwikkelde de eerste medaille.Geef ze de eerste drie prijzen.Het is opmerkelijk dat tijdens de Olympische Spelen in de Oudheid medailles als zodanig niet.Ze verscheen pas in de moderne geschiedenis van de Olympische beweging.Dus, bij de eerste Olympische medaille winnaar en de runner-up was bedoeld zilver, 925, en de derde plaats medaille aangevoerde bedekt met zes gram goud.Leer hoe

weegt gouden Olympische medaille de tijd niet mogelijk is, weten we alleen dat het een diameter van 60 mm heeft bereikt, en de dikte is 3 mm.

Tijdens de eerste games (1896, Griekenland) ontvangen de winnaars 43 sets van medailles.Aan de ene kant van elke munt werd afgebeeld Zeus die een bol staan ​​op het met de godin Nike.Op de achterkant van de Akropolis werd afgebeeld met het opschrift in het Grieks "Internationale Olympische Spelen."Het idee behoorde tot de schilder Jules registratie Shaplenu.Gewicht gouden Olympische medailles was slechts 47 gram.

Hoe ontwerpen

Geleidelijk verschijning medailles (grootte, diameter, ontwerp, vorm) begint te veranderen.Bijvoorbeeld, in 1900, zijn we presenteren awards rechthoekige vorm (ze woog 53 gram) met het beeld van de godin Nike in een lauwerkrans aan de ene kant en staan ​​op het podium atleet - aan de andere kant.Op de derde Olympische Spelen medailles werden in reliëf, terwijl voor hen de eerste keer waren gemaakt van brons ketens.Het duurde bijna 100 jaar, en in 1998 awards werden gemaakt met een extra oog waarin het was handig vdevat tape.Vervolgens werd deze oplossing continu gebruik.

samenstelling

Echter, niet alleen het ontwerp, maar ook de samenstelling Olympische gouden medaille veranderen voortdurend, en niet alleen goud.Bijvoorbeeld, bij de Spelen in Londen Bronze prijs is een legering van koper (97%), zink (2,5%) en tin (0,5%).Zilver was 92,5% van het zilver, en de resterende 7,5% - is koper.Gouden medaille, vreemd genoeg, is ook gegoten in zilver (92,5%) en koper (6,16%), en het goud was helemaal niets - ongeveer 1%.Dat wil zeggen, blijkt dat het verschil tussen hen is geen speciale, althans met betrekking tot de samenstelling.Het is niet moeilijk nu als is Olympische gouden medaille : voor de bronzen medaille op de markt zou hebben om een ​​maximum van 150 roebel voor geld te betalen - iets meer dan 10 000, en het goud zou kosten ongeveer 20 500 roebel.Echter, tenzij de prijs kwestie?

echter, kunnen we zeggen dat in de geschiedenis van de Spelen was er een medaille van puur goud.In 1908 de Britten op hun Olympische Spelen besloten om gulle ziel en geproduceerd toekenning van goud 583 test.Ze waren echter meer als herdenkingsmunten dan medailles.Daarom kunnen we ongeveer voorstellen hoe weegt goud Olympische medaille - ongeveer 21 gram.

vorm

Er waren geen experimenten, en in termen van de vorm van de awards.Natuurlijk, maar de meeste medailles ronde vorm, maar ook ovaal en rechthoekig variaties ook een ontmoeting.Bijvoorbeeld, op de Olympische Spelen in Parijs werd bekroond met de zogenaamde plaquettes - awards rechthoekige vorm waarin er was geen enkele inscriptie.En de Spelen werden beperkt tot de tentoonstelling, die werd gehouden in Parijs.

in de hand of op de hals?

Een ander opmerkelijk feit is dat voor 1960 Olympische medailles rechtstreeks werden toegekend aan de hand, dat wil zeggen, ze niet hangen rond de nek.En de eerste die besloten om deze situatie te verhelpen, de Italianen begon - ze hebben een keten van brons gemaakt in de vorm van olijftakken.Echter, tijdens een ceremonie meisje staan ​​met een schaar - wat als de atleet niet leuk wat hij wil een medaille om zijn nek hangen, en niet opgeven.Maar de nieuwigheid gevangen op, en nu al de awards worden gehangen om de nek, die zijn uitgerust met een ketting en een lint of

aanvulling op de vraag "hoeveel goud weegt Olympische medaille," veel meer geïnteresseerd zijn in en het aantal onderscheidingen die worden gegeven op het evenement.Dus, de onderzoekers zeggen dat het record aantal werd geserveerd op de Olympische Spelen in Sochi - ongeveer 1300 stuks.Een dergelijke uitbreiding is gekoppeld aan het feit dat het programma van de spelen ook breder geworden.Bijvoorbeeld, op de Spelen in Vancouver waren 86 sets van medailles en in Sochi - al 98. En in de eerste Winterspelen in Chamonix was slechts 16 sets van medailles (9 sport).

in plaats van honing - Huis

Maar in de oudheid niet na te denken over hoeveel het kost Olympische gouden medaille.Oude Grieken en Romeinen wisten niet van hun bestaan, en de prijzen waren thuis, land, tassen van gouden munten.De eerste winnaar van de Olympische Hercules als beloning helemaal was een olijftak, en niets - niet beledigd.Het is interessant dat in de oudheid alleen bekroond met de winnaar.Veel later, in 1984, de kwestie van het verhogen van het aantal prijzen en medailles zijn nu uitgereikt aan drie winnaars.

originele medaille Olympische platen

Echter, records, niet alleen sporters, maar ook de makers van de award.Bijvoorbeeld, de zwaarste medailles uitgereikt in Vancouver - hun gewicht is 576 gram, in Salt Lake City awards woog 567 gram.Maar de grootste maat was de Turijn medailles, meer vergelijkbaar met een CD.De kleinste, zoals we al zeiden, waren er medailles uitgereikt atleten in 1908 in Londen.

Award in Sochi beschikt

Het proces van de productie awards voor dergelijke grootschalige evenementen is vrij complex, niet toevallig elke Olympische gouden medaille (foto laat zien hoe verschillend waren awards in verschillende jaren) is individueel en speciaal.Bijvoorbeeld, monsters, die werden geproduceerd voor de Spelen in Sochi, waren een groot aantal controles en tests.Elk exemplaar werd beoordeeld niet alleen visueel, maar ook in termen van kwaliteit.Zo bleek dat de Sochi medaille om elk incident te weerstaan, of het nu gaat zwemmen in champagne of check 'aan de tand'.

Sochi Olympische gouden medaille is gemaakt van sterling zilver (voor elke award nam 525 gram metaal) en zes gram goud.By the way, dit zijn de eisen van het IOC.Maar medailles van zilver en brons volledig zijn gemaakt van geschikte materialen.Opmerkelijk is ook dat de beloning voor de Olympische Spelen en Paralympics verschillen in gewicht en design, en grootte.Voorts zij toegepast op de speciale elementen van Braille naar de opschriften lezen zou kampioenen slechtziende.

Veel atleten houden Olympische medailles als de belangrijkste prestatie van zijn leven.Maar onder hen zijn er mensen die liever te geven een gekoesterde beloning.Bijvoorbeeld, een sprinter Tommie Smith in 2010 zette zijn medaille voor de verkoop, maar dit werd gedaan met het oog op de bestrijding van racisme in de Verenigde Staten.Een zwemmer uit Polen Otilia Edrzheychak verkocht zijn medaille aan kinderen met leukemie te helpen.