Den mest populære i verden av samlingspunkt.

click fraud protection

Rally - en av de mest populære typer moderne racing.Det er veldig underholdende, men på grunn av hensyn til millioner av seere over hele verden.Blant de ulike mesterskap er en spesiell rute "Paris-Dakar".Dette løpet skiller seg ut blant de andre.Hva hun tiltrekker seg fans og deltakere?Dette vil bli diskutert i denne artikkelen.

historien om den berømte bil maraton

Rally "Paris-Dakar" vil bli avholdt i slutten av 1978.Ideen om en slik rute var en motorsykkel racer fra Frankrike T. Sabin.I 1977 fikk han mistet i ørkenen i Libya under løpet, "den Abidjan-Nice."Etter noen dager med vandrende uten mat eller vann motorsyklist funnet nomader som reddet ham.Til tross for uhellet, har ørkenen gjorde et uutslettelig inntrykk på Sabina, som han ønsket å dele med verden.Denne ideen ble inspirert til å lage en rytter rute mest populære i dag rally.Dakar, ifølge Thierry Sabine, var å være endepunktet av løpet, og start - Paris.

første rally ruten passerer gjennom Nord-Afrika, Algerie, men på grunn av den vanskelige politiske situasjonen og den økende uroen i landet, for løpet har godkjent et annet land - Marokko.Noen ganger en del av måten deltakerne vinne gjennom Libya.

første løp var en av VM.Men reglene for konkurransen forårsaket mange forskjeller, slik at det ble besluttet å ekskludere fra rally VM sammenlagt, og gjøre det autonome.

interessant at i en kamp i historien om sin eksistens deltok ikke bare av profesjonelle racerførere, men mange rockestjerner, kjente idrettsutøvere og representanter fra andre disipliner (alpinister, fjellklatrere, sjømenn, etc.).

Vilkår rally

For å delta i denne konkurransen, må du kjenne reglene i rally.Dakar er det endelige målet for ruten.Start av løpet i Paris.Konkurransen varer i tre uker og dekker en avstand på ca 10 tusen. Km.Riders har lov til å delta, ikke bare på spesielle kjøretøyer for rally, men også i biler og lastebiler og motorsykler.For hvert transportmiddel er det en egen set-off.Blant deltakerne er ikke bare profesjonelle syklistene, men også fans, som vanligvis står for ca 80% av den totale erklært.

Som nevnt ovenfor, vil ikke motregning av VM inkluderer ikke dette rallyet.Dakar er den siste byen på vei ryttere, hvor vinnerne er bestemt.Å bli en mester i konkurransen, du trenger bare å slå sine rivaler på resultatene av denne automotive maraton, i motsetning til World Cup, hvor deltakerne får poeng for hvert løp, som på slutten av sesongen er oppsummert.

vinnere rally

Frem til begynnelsen av XXI århundre hoved rekorden for flest seire i rally "Paris-Dakar" var Stephane Peterhansel, som vant maraton bil seks ganger i de ti årene av deltakelse i det.

år 2001 var et vendepunkt i reglene for løpet, og med hensyn til vinnerne.I samsvar med endringene i reglene for konkurransen, kan laget ikke bærer med seg teknologi, som i tilfelle av svikt ville være i stand til å løse dette problemet.Eventuelle reparasjoner skal utføres av sjåføren og navigatør.I samme år i rally for første gang en kvinne vant Jutta Kleinschmidt.

russiske lastebiler har blitt ekte triumferende rally "Paris-Dakar"."KAMAZ-master", en stor russisk lag vant maraton mange ganger.I de siste årene, fortsetter det å holde ledelsen og vinne regelmessig på store internasjonale konkurranser.

team "KAMAZ-mester»

I historien av rally "Dakar", det russiske laget vant 13 ganger i denne prestisjetunge maraton.I 2015, rally, som ble arrangert i Bolivia, Argentina og Chile, vant den første pilot i plasseringer Ayrat Mardeev lastebiler.På den siste etappen av løpet var han i stand til å bryte vekk fra forfølgerne og til slutt overgått sine nærmeste konkurrenter, forresten, lagkamerater, henholdsvis 14 og 51 minutter (2. plass - Nikolaev, 3. plass - Karginov).

Dermed har de russiske pilotene igjen vist hva det tar bilen "KAMAZ"."Dakar" fra år til år i lastebil plasseringer kaster seg ham.